Davutoğlu: Bu Topraklarda Bir Daha Seçilmiş Cumhurbaşkanı Ya Da Başbakan Idam Sehpasına Gönderilemeyecek (2)

"KİMSE İDAM SEHPASINA GÖNDEREMEYECEK" Başbakan Davutoğlu, Bursa'daki konuşmasında Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasına tepki gösterdi. Bu haberin medyada 'Yüzde

"KİMSE İDAM SEHPASINA GÖNDEREMEYECEK"
Başbakan Davutoğlu, Bursa'daki konuşmasında Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasına tepki gösterdi. Bu haberin medyada 'Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçilen Mursi idama mahkum edildi' başlığıyla verilmesini eleştiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer kast ettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Mahkeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak Her ne surette olursa olsun demokrasini sonuna kadar koruyacağız."
BALIKESİR KONUŞMASI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa'daki mitinginin ardından Balıkesir'e geçti. Davutoğlu'nun miting yaptığı Kuvayımilliye Meydanı'na 'Haydi şimdi Osmanlıya götür bizi Ahmet Hoca', 'Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor', 'Sen yorma bu bedeni, bu millet biliyor uğruna kefen giyeni, takmıyoruz biz ne Kemal'i ne Gülen'i, dik dur eğilme ki, bütün dünya bilmeli, yeniden doğuyor Osmanlı Devleti' pankartları da asıldı.
Davutoğlu konuşmasına, "Selam olsun, kuvayımilliye şehri Balıkesir'e selam olsun" sözleriyle başladı, mitingini de Kuvayımilliye Günü kutlamalarına özellikle denk getirdiklerini anlattı.
Babaannesinin dedesinin dualarından, Miraç Kandili'nden söz eden Davutoğlu, gençlere "Sandıklara kuvayımilliye partisi Ak Parti'yi yeniden iktidar yapacak mıyız? Söz mü? Söz işte bu. Ak Parti hareketi bir kavram anlatacaksa o da kuvayımilliyedir" dedi. Davutoğlu, 1950'de DP'nin, 2002'de Ak Parti'nin iktidara gelmelerinin kuvayımilliye hareketi olduğunu söyledi, Adnan Menderes ve arkadaşlarına rahmet diledi.
MURSİ'YE İDAMI DEĞERLENDİRDİ
Balıkesir konuşmasında da Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin idam cezasına çarptırılmasını gündeme getiren Davutoğlu, "Özellikle söylüyorum. Mısırda darbeciler, seçimle işbaşına gelen Mursi'yi idama mahkum ettiler. Biz bu olanları biliyoruz. Türkiye'de milli idareyi mahkum etmek için bu tip darbelerle oyun oynadılar. Aslında Mısır'da darbeyi planlayanlar, Mısır'dakinin benzeri darbeyi Türkiye'de planlamışlardı" dedi.
"LİDERLERE ÇAĞRIDA BULUNDUM"
Muhalefet partilerinin liderlerine 'gelecek vizyonunu' konuşmak için çağrıda bulunduğunu anlatan Davutoğlu, "Ama onlar bunu yapmaktansa milletinin önünde yalan söylüyorlar. Birbirleriyle paslaşarak Ak Parti'yi düşürmeye çalışıyorlar. Gezi provokasyonlarıyla ülkeyi talan etmeye, karalamaya çalıştılar. Bu mayıs ayında ama başarılı olamadılar. Daha önce olduğu 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de olduğu gibi yapmak istediler. Ama başarılı olamadılar çünkü karşılarında kale gibi duran Ak Parti ve onun başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Bizde başarılı olamadılar, Oradan çıkıp Mısır'da Sisi'ye yaptırdılar" diye konuştu.
MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ
Muhalefet partilerini 4 yanlış olarak tanımlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Baktılar ki bizi durduramadılar, yeni tuzaklar içine girdiler. Öğrenciler bilir, sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürür. 4 yanlış var CHP, MHP, HDP, Paralel. Yani bunlar yan yana gelince Ak Parti'yi götürür sandılar. Ama yanıldılar, bu üniversite sınavı değil, seçim sınavı. Bir doğru 4 yanlışı götürür. Kuvayı milliye partisi. Diğer dört parti hangisi. Diğerleri milletin zihniyetiyle, inancıyla uğrayan CHP. Kimse onlara git demediği halde milletin emanetini bırakıp giden şimdi de milliyetçilik taslayan MHP. Şimdi de miraç gecesinin ne anlama geldiğini bilmeyen Kudüs'ü Yahudilerin kutsal mekanıdır diyen Demirtaş ve HDP. 4 paralel bir bakıyorsunuz CHP'yle HDP'yle paslaşıyor. Şimdi siz 4 yanlışı götürecek misiniz? Bu 4 yanlışının kaderimizi bozmasına izin vermeyeceğiz."
Koalisyon hesaplarının yapıldığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir takım tuzaklara 90 yıllardaki gibi koalisyon hesapları yapanlara öyle bir tokat vurmaya var mısınız? Bütün muhalefet partilerini iyi bir el ense ile kündeye getirmeye var mısınız? Bakın CHP napıyor. CHP, HDP ile diyaneti kaldırılmayı tartışıyor CHDP diyorum. Çünkü ikisinin derdi de dinle. Biri Türkleri dininden uzaklaştırmaya çalışıyor, diğeri Kürtleri. Halkubi Türklerle Kürtler Alpaslan zamanında tek bir amaç için savaştı. Çanakkale'de hep beraber oldular. Diyanet İşleri Başkanımız, Mescidi Aksa'da tarihi bir hutbe okudu. Hepimiz adına okudu. 78 milyon kardeşi adına hutbe okudu. Şimdi Mescidi Aksa'nın bizim için kutsal olduğunu bilmeyenler soruyorlar, İsrail'le niçin dost olmuyorlar diye. Kılıçdaroğlu, bugün cevap versin bizim Mısır'da büyükelçimiz yok. Herkes biliyor. Çünkü Mısır'da seçilmiş başkana idam cezası verdi. Seçilmiş Mursi'nin yanında mı darbeci Sisi'nin yanında mı? Elemanlarını Sisi'nin yanına gönderdi, Türkiye'yi eleştirdi. CHP'ye oy verenlere sesleniyorum. Batıda Ulusalcı, doğuda bambaşka konuşuyor. Genel başkan yardımcısı HDP'nin barajı geçmesi bizim için çok önemli diyor. HDP'yi destekleyen CHP'den ulusalcılık çıkar mı? Paralelle işbirliği yapan CHP'den ulusalcılık çıkar mı? Suriyelileri Esad'a gönderilim diyenden ulusalcılık çıkar mı?" dedi.
Davutoğlu, Ak Parti iktidarının yaptıklarını da 'ekonomik kuvayımilliye' olarak niteleyerek, "Muhtaç bir Türkiye'den muktedir bir Türkiye'ye kim getirdi?. Paramızdan 6 sıfırı kim attı? Onlar konuşur Ak Parti yapar" dedi.

Reklam
Reklam

Taylan YILRDIRIM - Coşkun YAMAN / BALIKESİR (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: