Davutoğlu: Bugün Suriye için sınav günüdür

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin ciddi bir karar verme sınavda olduğunu söyledi. Davutoğlu bütün...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin ciddi bir karar verme sınavda olduğunu söyledi.
Davutoğlu bütün ikazlara rağmen sivillere karşı şiddet yürüten Suriye yönetiminin tarihi bir karar verme sürecine girdiğini belirtti.
İstanbul’da bugün yapılan Türkiye -İtalya 8. forumu sonrasında konuk Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant'agata ile kameraların karşısına geçen Davutoğlu, Suriye yönetiminin ülkedeki şiddetin durması adına Arap Ligi tarafından iyi niyet amacıyla hazırlan protokolü bir an önce imzalaması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

SURİYE YÖNETİMİ TARİHİ KARAR VERME AŞMASINDA
Suriye yönetiminin tarihi bir karar aşamasında olduğuna vurgu yapan Davutoğlu: “Dün Arap Ligi, görevli gözlemcilerin Suriye’ye gönderilmesi konusunda bir protokol hazırladı. Suriye’ye gönderilen protokolün imzalanması konusunda bugün saat 13:00'e kadar süre tanındı. Tabi şu anda Suriye artık bir karar vermek durumunda” dedi.
Bu süreçte Arap Ligi Genel Sekreteri Nebi El Arabi ve Arap Ligi Dönem Başkanı ve Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Jassem’le görüştüğünü hatırlatan Davutoğlu “Suriye yönetimi ya halkına karşı bu baskılı politikasına devam edecek ve gittikçe yalnızlaşacak; Arap Ligi tarafından da, Türkiye tarafından da diğer bölge ülkeleri tarafından da ve uluslar arası toplum tarafından da gittikçe yalnızlaştırılacak bir süreç yaşayacak ya da Arap Ligi’nin son derece iyi niyetli bu teşebbüsüne 'evet' diyecek ve protokole imza atacak.” uyarıda bulundu.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu:“Gözlemciler bütün Suriye şehirlerine giderek mevcut durumu gözleyecekler. Bugün Suriye yönetimi için bu anlamda tarihi bir karadır. Eğer gerçekten iddia etikleri gibi şehirlerde şiddet uygulayan bazı taraflar varsa ve Suriye yönetimi o anlamda kendini mağdur görüyorsa gözlemcilere kapısını açmalı. Gözlemciler gidip bütün Suriye şehirlerinde bu gözlem görevlerini ifa etmeliler. Ve oralarda barışın tesis edilmesi için çalışma ortamı bulmalılar. Bugün aslında Suriye için bir iyi niyet sınav günüdür.” şeklinde uyarıda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz