Davutoğlu: Çatışmayı içeri taşımak isteyenlere müsamaha gösterilmeyecek

Başbakan Davutoğlu dün Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve Hüda-Par yanlıları arasındaki çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili olarak Konya'da açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'deki gerginliğe ilişkin, "Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Cizre'de PKK yanlıları ile Hizbullah bağlantılı olduğu iddia edilen Hüda-Par'lılar arasındaki silahlı çatışma ile ilgili konuştu.

Davutoğlu, "Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum.

Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir."

(ANKA)

Anahtar Kelimeler: