Davutoğlu Clinton ile görüştü

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile bir görüşme yaptığını belirterek görüşmede İran dahil bazı konuların ele alındığını söyledi.

ANKARA (ANKA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir görüşme yaptığını belirterek görüşmede İran dahil, bazı konuların ele alındığını bildirdi.

Türkiye’yi ziyaret eden Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak' ile düzenlenen ortak basın toplantısı İran'ın nükleer programına konusunda sürdürülen çabalara ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, İran konusunda Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim ile görüşmeler yaptığını, Amorim ile koordinasyon içerisinde çalıştıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde de gelişmelere göre bazı toplantılar, ziyaretlerin söz konusu olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

“Şimdilik bu görüşmeleri, bu temasları yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Davutoğlu, bu çerçevede bugün Clinton ile bir görüşme yaptığını ancak görüşme sırasında sadece İran değil, başka konuların da ele alındığını açıkladı. Davutoğlu, “Bu bakımdan gelişmelere göre bu konuda adımlar atılacak” dedi.