Davutoğlu: Dış ülkelerden 21 bin 593 çadır, 100 bin battaniye geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dış ülkelerden Van'a yardım için 21 bin 593 çadır, 100 bin...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dış ülkelerden Van'a yardım için 21 bin 593 çadır, 100 bin battaniye ve konteyner geldiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Allah bir daha böyle günler göstermesin. Bunlar imtihan günleridir. Bu imtihandan aziz milletimiz onurla çıkmıştır. Hiçbir zaman Van'ı yalnız bırakmayacağız." dedi.
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bayramın 4. günü Van'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Özel Harekat Şubesi'nin bahçesinde sergilenen dış ülkelerden gelen çadırları inceledi. Davutoğlu, yardım yapan tüm ülkelere teşekkür ettiklerini belirterek, Türkiye'nin birlik beraberlik sınavını başarıyla geçtiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Türkiye'nin her yerinden insanlar Van'daki kardeşlerinin yardımına koşmuştur. Bir gecede bütün Türkiye seferber olmuştur. Yardım kampanyalarıyla vatandaşlar Vanlıların yanında olmuştur. Bu depremle bu topraklarda ezeli bir kardeşlik olduğu yeniden görülmüştür ve ebediyete kadar sürecektir. Türkiye şefkat ve merhametiyle de burada olmuştur. Yaptığımız ilk bakanlar kurulu toplantısında Van ve Erciş'teki hiç bir kardeşimizin kışın soğuğunu hissetmeyeceğini konuştuk." diye konuştu.
Depremin hemen ardından Dünyadaki birçok ülkenin yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, "Son yıllarda dünyanın neresinde sıkıntı çeken vatandaşlar varsa onların yardımına koştuk. Son olarak Somali'de de gereğini yaptık. Van'daki deprem olur olmaz dünyanın birçok ülkesinden taziye için bizi aradılar. Birçok ülke yardım talebinde bulundu. Azerbaycanlı kardeşlerimiz hiç beklemeden geldiler. Van'daki balalarına yardıma koştular. Biz bu balaları hiç unutmayacağız. Dış ülkelerden bize 21 bin 593 çadır, 100 bin battaniye ve konteynerler geldi. Allah bir daha böyle günler göstermesin. Bunlar imtihan günleridir. Bu imtihandan aziz milletimiz onurla çıkmıştır. Hiçbir zaman Van'ı yalnız bırakmayacağız. Göz göze, diz dize, omuz omuza bu acıları hissetmek için buraya geldik. Bu kardeşliğimiz ebedi kalsın. Zedelemek isteyenlere Allah fırsat vermesin. 74 milyon tekbir his, tek bir yürek olacaktır." dedi.
Davutoğlu, daha sonra Van Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden brifing aldı. Bakan Davutoğlu, depremin vurduğu Alaköy'de incelemelerde bulunarak kara yoluyla Erçiş’e geçecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz