Davutoğlu, Irak Meclis Başkanı İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi ile İstanbul’da bir...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi ile İstanbul’da bir araya geldi.

Davutoğlu ile El-Nuceyfi arasındaki görüşmesi, akşam saat 20.00’de Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde başladı. Görüşmenin ayrıntısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken; Irak’ta Sünni Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin “Irak ve Türkiye arasındaki gerginliğin öne çıktığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta Irak hükümeti Türkiye ile Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt yönetimi arasında

Reklam
Reklam

yaşanan petrol ihracatı nedeniyle tepki göstermiş, Hükümet Sözcüsü Ali el-Debbağ tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin tutumunun, iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceği vurgusu yapılmıştı.

Bağdat yönetimi, yine hafta başında radar arızasını gerekçe göstererek hava sahasını ikinci bir emre kadar tüm ülkelerin uçuşlarına kapattığını duyurmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: