Davutoğlu: Kim molotof alır, maske takarsa gereği yapılır

Başbakan, Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek "iç güvenlik paketi" ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi. Davutoğlu, "İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülecek "iç güvenlik paketi" ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, "İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır" dedi.

Davutoğlu, "(CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu, 'Bu pakete direnin' diyor. Aynen İsmet İnönü'nün 'Şartlar oluştuğunda ihtilal haktır' demesi gibi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Avrupa Birliği standartlarında bir iç güvenlik paketi hazırladıklarını söyleyen Davutoğlu, kanuni şartlar yerine getirildikçe, kanunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüş yapılabileceğini söyledi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şundan emin olup evinizde huzur içinde uyuyun: Hiçbir şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Kaos tacirlerine boyun eğmeyeceğiz."

Üç muhalefet partisi de karşı çıkıyorKamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve polisin yetkilerini önemli oranda artıran "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" başlıklı tasa tasarısı önceki hafta TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçmişti.

Pakette öne çıkan maddeleri okumak için tıklayın.

Tasarının geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanmıştı.

Ancak görüşmeler Salı gününe ertelenmişti.

Meclis'teki üç muhalefet partisi de (Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi) tasarıya karşı çıkıyor.

Reklam
Reklam

Muhalefet partileri tasarıya "Tüm Türkiye'ye Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi getireceği", "Polis devletine gidiş anlamına geldiği" ve hatta "sivil bir darbe" olduğu yönünde eleştiriler getiriyor.