Davutoğlu, Konya'da Şehit Ve Gazi Aileleriyle Buluştu

Ramazan Bayramı'nı Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Valilik Konağı'nda şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda...

Ramazan Bayramı'nı Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Valilik Konağı'nda şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi. Davutoğlu, gazi ve şehit ailelerinin bulunduğu masaları tek tek dolaşarak bayramlaştı.

Bakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu ülke için canlarını feda eden şehitleri hiçbir zaman unutmadıklarını, unutmayacaklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Şehitlerimiz hiçbir zaman boş bir hedef için şehit düşmediler. Onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.'' dedi.

Reklam
Reklam

Şehit ve gazi aileleriyle gerçekleştirdikleri buluşmaların sadece fiziki ve fiili bir buluşma değil aynı zamanda manevi buluşmalar olduğunu anlatan Davutoğlu, ''Her birinizin eşi, çocuğu, babası, dedesi şu anda bu buluşmaya şahitlik ediyor. Onları rahmetle anıyoruz. Bu bayramı burada neşe içinde kutlayabiliyorsak asırlardır verilen şehitler sayesindedir. Onları hiçbir zaman unutmamalıyız. Allah onlardan razı olsun. Bu uğurda birçoğu sakat kalmış olan, ciddi hayat zorlukları yaşamış olan gazilere de minnet ve şükran borçluyuz.'' diye konuştu.

Davutoğlu, yaklaşık 2 hafta önce Arakan'ı ziyaret ettiğini hatırlattı ve 1917 yılında Osmanlı'nın değişik cephelerinden 12 bin esir askerin oraya götürüldüğünü ve bunların birçoğunun orada şehit düştüğünü anlattı. Davutoğlu, ''Anadolu topraklarından giden o insanlar, orada yaşıyor. Orada 700 şehidimiz var. Türkiye'den 12 bin kilometre uzakta, sanki o 700 şehit ayağa kalktı ve bizi kabul etti. Onların huzuruna çıkmış gibi hissettik kendimizi.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

''Bu vatandan 10 bin kilometre öteye götürülen savaş esiri dahi öylesine ulvi, öylesine onurlu, vakur bir hayat sürdü ve öylesine vakur bir şekilde toprağa düştü ki; o miras bizi hala büyük kılıyor'' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: ''Nasıl oradaki şehitlere sahip çıkıyorsak, buradaki şehitlerimize ve onların emanetlerine sahip çıkıyoruz. Hepimiz büyük bir aileyiz. Şehitlerimiz hiçbir zaman boş bir hedef için şehit düşmediler. Onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Kim ne derse desin, içeride ve dışarıda bu millete ve bu ülkeye karşı kim ne tuzak kurarsa kursun bu büyük aile, şehitlerimizin emanetini kimseye terk etmeyecek, bu emaneti kıyamete kadar muhafaza edeceğiz.''

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, konuşmasının ardından Bakan Davutoğlu'na Türk bayrağı hediye etti. Tören sonunda ise oğlu 1995 yılında şehit olan Fahriye Turan kürsüye çıkarak şiir okudu. Bakan Davutoğlu, şiirini tamamlayan Fahriye Turan'ın elini öperek kendisine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: