Davutoğlu, Londra'da yapılacak Somali konferansına katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere başbakanı başkanlığında 23 Şubat'ta Londra’da yapılacak, 50 kadar ülke ve...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere başbakanı başkanlığında 23 Şubat'ta Londra’da yapılacak, 50 kadar ülke ve uluslararası örgüt temsilcisinin davet edildiği Somali konulu uluslararası konferansa katılacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konferans hazırlıkları çerçevesinde Türkiye'nin de dahil olduğu 15 ülke ve uluslararası örgütten oluşan çekirdek bir grup oluşturulduğuna dikkat çekilerek, "Çekirdek grup içinde Katar, Etyopya, Uganda, Kenya, ABD, Fransa, İsveç, İtalya, Norveç, BAE ve İngiltere ile BM, AfB ve AB gibi uluslararası örgütler yer almaktadır. Ülkemiz, konferans hazırlıkları çerçevesinde, Çekirdek Grup çalışmalarına aktif olarak katılmış ve katkıda bulunmuştur. Konferansın gündemi, Somali’ye yönelik siyasi süreç, güvenlik, insani yardım ile istikrar ve kalkınma konularını kapsamaktadır. Uluslararası toplum, Londra Konferansı’nda, Somali’de devam eden Geçiş Dönemi’nin sonra ereceği 2012 Ağustos ayından önce bir araya gelerek, ülkede barış ve istikrarın yeniden tesisi için alınabilecek tedbirler ile izlenebilecek politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunacaktır." denildi.
Türkiye'nin, Somali’de yaşanan sorunlara kalıcı bir çözüm bulunabilmesini teminen uluslararası ve bölgesel platformlarda Somali konusunun ele alınmasını her zaman desteklediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "Ülkemiz, BM ile işbirliği içinde Haziran 2012’de İstanbul’da II. Uluslararası Somali Konferansı’nı düzenleyecektir. Londra Konferansı’nın sonuçları İstanbul Konferansı’nda ele alınacak ve Somali’deki Geçiş Dönemi sonrasına ilişkin uluslararası toplumun izleyeceği yol haritası şekillenmiş olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz