Davutoğlu, Saraybosna Ve Almanya’ya Gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek ve Almanya turuna çıkıyor. Davutoğlu, ilk olarak 8 Mayıs...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek ve Almanya turuna çıkıyor. Davutoğlu, ilk olarak 8 Mayıs 2013 tarihinde Saraybosna’da düzenlenecek olan Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Dışişleri Bakanları Üçlü Danışma Toplantısı’na katılacak.

Ziyaret programı çerçevesinde Davutoğlu, Bosna-Hersek Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivan Mrkic ile ikili ve heyetler halinde üçlü görüşmeler gerçekleştirecek, akabinde ortak basın toplantısı düzenleyecek, çalışma yemeği formatında bir araya gelecek. Davutoğlu ve muhataplarının, aynı gün Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi başkan ve üyelerine bir nezaket ziyaretinde bulunması bekleniyor.

Reklam
Reklam

ÜÇLÜ DANIŞMA SÜRECİ TOPLANTISI

Ahmet Davutoğlu, Üçlü Danışma Süreci Toplantısı bağlamında, bölgesel işbirliği ve iyi komşuluk ilişkileri, ekonomik işbirliği, AB ve Avrupa-Atlantik entegrasyonu ile 14-15 Mayıs 2013 tarihlerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenecek olan Üçlü Balkan Zirvesi Üçüncü Toplantısı hazırlıkları gibi konular ele alınacak.

Söz konusu ziyaret çerçevesinde Davutoğlu'nun, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi başkan ve üyeleri, bazı siyasi parti liderleri ve yüksek temsilcileri ile görüşmeler yapması, ayrıca çeşitli açılış ve etkinliklere katılması bekleniyor.

Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Dışişleri Bakanları Üçlü Danışma Mekanizması, Davutoğlu inisiyatifiyle Saraybosna ile Belgrad arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine, ayrıca Balkanlar’da iyi komşuluk ilişkileri ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Ekim 2009’da ihdas edildi. Anılan tarihten bu yana, üç ülkenin dışişleri bakanları İstanbul, Saraybosna, Belgrad ve Ankara’da toplam yedi defa biraraya geldiler. Saraybosna toplantısı, bu formattaki buluşmaların sekizincisini teşkil ediyor.

Reklam
Reklam

DAVUTOĞLU’NUN ALMANYA TURU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Almanya arasında tesis edilecek Stratejik Diyalog Mekanizması'nın ilk toplantısına katılmak üzere, Bosna Hersek’in ardından 10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Berlin'i ziyaret edecek.

GİNE’DEKİ OLAYLAR ENDİŞEYLE İZLENİYOR

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı, Gine’deki demokratik geçiş döneminin önemli bir aşamasını teşkil eden genel seçimlerin tarihinin 30 Haziran 2013 olarak açıklanmasını müteakip, Türkiye ile dostluk ve işbirliği bağları bulunan bu ülkede baş gösteren olayların endişe ile izlendiğini bildirdi.

Gine Körfezi ve Batı Afrika’nın önde gelen ülkelerinden biri olan Gine’nin barış ve istikrarı, Gine halkı için olduğu kadar bölge ülkeleri için de önem taşıdığı ifade edilerek, Türkiye’nin desteğinin süreceği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz