Davutoğlu: Şehit Cenazelerini Istismar Edenler Şehitlerimizin Ruhlarına Izdırap Veriyor

- BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Yönetimini kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Davutoğlu, şehit

- BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Yönetimini kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Davutoğlu, şehit cenazelerinin istismar edildiğini belirterek "Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar" ifadelerini kullandı. Terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda da bulunan Davutoğlu, "Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza kardeşliği, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek. Siz kimleri arkanıza alırsanız, hangi odaklardan 'Gidin Türkiye'yi karıştırın' diye talimat alırsanız alın işte bu yiğit Anadolu ve Mezopotamya insanları var ya onlar sizin karşınızda o talimat aldığınız odaklara ders vermeye kararlıdır" dedi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE HANGİ ÜLKEDE PROBLEM VARSA ORADAN KAÇANLARIN SIĞINDIĞI EMİN DİYAR OLDUĞU GÜNLERİ YAŞADI"
Türkiye'nin kritik bir dönemde kamu düzeninin ve istikrarın hakim olduğu bir ülke olduğunu belirten Davutoğlu, "Çanakkale Savaşı'nda omuz omuzaydık. Irak'ın ortalarında Türk, Kürt, Arap, Türkmen, Sünni, Alevi hep beraber bir kadim kültürü savunduk. Ama dışarıdan ve içeriden şer odakları bu birliktelikleri bozmak için çok büyük çabalar sarf ettiler. Çok ciddi yüzleşmelerin hesaplaşmaların olduğu bir dönemde kardeşi kardeşten ayırmayı, eti tırnaktan koparmaya çalışanlar çıktı. Bunlar bazı ülkelerde de başarılı oldular. Bugün Suriye'ye Irak'a baktığınızda parçalanmışlıkların, nice acıların bütün köyleri, kasabaları birbirinden ayırdığını görürsünüz. Böyle bir kritik dönemde Türkiye bütün vatandaşlarının eşit hukukuna riayet eden bir ülke olarak çevredeki bütün ekonomik krizlere, parçalanmalara rağmen; istikrarın, özgürlüklerin, kamu düzeninin hakim olduğu ve çevrede hangi ülkede problem varsa oradan kaçanların sığındığı bir emin diyar olduğu günleri yaşadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"O SALDIRILAR BÜTÜN MİLLETİMİZE YÖNELİK SALDIRILARDI"
Terör olaylarına ilişkin konuşan Davutoğlu, "İnsanlar sığınacak bir diyar arayıp Türkiye'ye doğru yöneldiği dönemlerde birileri Türkiye'yi karıştırmaya çalıştı. Demokratikleşmenin, istikrarın hakim olduğu son 12-13 yıl içinde elde ettiğimiz bütün kazanımları göz ardı ederek bu kazanımları yok edip kardeşi kardeşe kırdırmak için Türkiye'ye bir terör dalgası halinde saldırıda bulunuldu. Suruç saldırısı DEAŞ tarafından doğrudan sadece Suruç'taki kardeşlerimize değil, doğrudan Türkiye'ye yapılan bir saldırıydı. Aynı gün Adıyaman'da bir askerimizin şehit edilmesiyle başlayan süreçte PKK'nın günlerce yürüttüğü saldırılarla şehit ettiği askerler ve polislerimiz sadece o terör kurbanlarına değil, o saldırılar bütün milletimize yönelik saldırılardı" ifadelerini kullandı.

"KENDİ KÖR İDEOLOJİLERİ ADINA TUTSAK ETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
Devletin teröre karşı kararlı tutumunun süreceğini kaydeden Davutoğlu, "Kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama haklarını tehdit ediyorsa, kim vatandaşlarımızdan haraç alıyorsa, kim gençlerimizi dağlara kaldırmak üzerinden gençlerimizin geleceğini karartıyorsa bütün o odaklara karşı kesin bir talimat verildi ve harekete geçildi. İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaklar. Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum, gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. DEAŞ terörüne nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de karşı çıkalım. Etnik ayrımcılığa nasıl karşı çıktıysak, dini ayrımcılığa da karşı çıkalım, mezhebi ayrımcılığa da karşı çıkalım. Herkes meşru siyasal platforma gelsin. Orada her şeyi tartışalım. Kim birinin özgürlük alanını daraltırsa onun karşısında omuz omuza verelim. Ama kim terörü bu millete musallat olan bir bela olarak üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi kullanmak isterse o kılıcı alır ve kırarız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"NE TUZAK KURARSANIZ KURUN TÜRK, KÜRT KARDEŞLİĞİ EBEDİYEN SÜRECEK"
Başbakan Davutoğlu, "Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza kardeşliği, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek. Siz kimleri arkanıza alırsanız, hangi odaklardan 'Gidin Türkiye'yi karıştırın' diye talimat alırsanız alın işte bu yiğit Anadolu ve Mezopotamya insanları var ya onlar sizin karşınızda o talimat aldığınız odaklara ders vermeye kararlıdır" açıklamasında bulundu.

"ŞEHİT CENAZELERİNİ İSTİSMAR EDENLER ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINA IZDIRAP VERİYOR"
Şehit cenazelerini istismar edenlerin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir" ifadelerini kullandı.

"OPERASYONLAR, ETNİK YA DA MEZHEBİ GRUBA YA DA VATANDAŞA KARŞI DEĞİLDİR"
Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların hedefinin yalnızca terör örgütleri olduğunu belirten Davutoğlu, "Yürütülen operasyonlar, kesinlikle herhangi bir etnik ya da mezhebi gruba ya da vatandaşa karşı değildir. Ne Türkiye'de ne Irak'ta tek bir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Nasıl DEAŞ'a yönelik operasyonlar Araplara, Sünnilere karşı değilse, PKK'ya dönük operasyonlar da Kürtlere, Sünnilere ya da Alevilere karşı değildir. Hepsi sadece ve sadece terör örgütüne karşıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: