Davutoğlu ve Cameron'dan 'terörle mücadele' vurgusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti için geldiği Londra'da, İngiltere Başbakanı David Cameron ile resmi konutunda bir araya geldi. İki lider, "terörle ortak mücadele etmeyi sürdüreceklerinin" altını çizdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti için geldiği Londra'da, İngiltere Başbakanı David Cameron ile resmi konutunda bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Kıbrıs'taki müzakere süreci, Suriye ve Irak'ta son durum, bölgesel ve uluslararası sorunlar ile "terörizmle mücadele alanında işbirliği" konuları ele alındı.

Görüşme öncesi gazetecilere kısa birer açıklama yapan iki lider, "terörle ortak mücadele etmeyi sürdüreceklerinin" altını çizdi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye ile İngiltere arasında "mükemmel bir işbirliği olduğunu" söyledi.

Reklam
Reklam

Davutoğlu Cameron'a hitaben, "Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Cameron'a, AB ile ilişkilerine verdiği destekten dolayı da teşekkür eden Davutoğlu, Kıbrıs Sorunu'nun da bu yıl, garantör ülke İngiltere'nin de desteği ile çözülmesini umduklarını belirtti.

Davutoğlu, 4 Şubat'ta yine Londra'da yapılacak Suriye Bağış Konferansı'na da katılacağını açıkladı.

Cameron: Zorluklarla karşı karşıyayızİngiltere Başbakanı David Cameron da, Başbakan Davutoğlu'nu "iyi bir dost" olarak nitelendirdi ve kendisini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cameron, "DAEŞ'le ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye'ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve diğer birçok konuda birlikte yakından çalışacağız" dedi.

Downing Street'te protestoÖte yandan, İngiltere'de Başbakanlık Konutu'nun bulunduğu Downing Street'te toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu protesto etti.

Reklam
Reklam

Güneydoğu'da süren operasyonların sona ermesini isteyen göstericiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP aleyhtarı sloganlar da attı.

Bir grup gösterici de, operasyonlara yönelik yayınları nedeniyle Türkiye medyasına tepki gösterdi.

Göstericilerden bazılarının Abdullah Öcalan ve 3 yıl önce öldürülen PKK'lı kadınlar (Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez) ile PKK'nın ve YPG'nin bayraklarını taşıdıkları gözlendi.

İngiliz polisi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti nedeniyle Cameron'ın konutu önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı, konutun en dışındaki kapıya da yaklaştırılmayan göstericiler karşı kaldırımda bekletildi.

Davutoğlu bugün daha önce partisinin 1 Kasım'daki seçim zaferi sonrası ilk kez Londra'da uluslararası yatırımcılarla bir araya gelmiş, Türkiye'de siyasi istikrarın önemini vurgulamıştı.

TIKLAYIN - DAVUTOĞLU: TÜRKİYE, YATIRIMCILAR İÇİN GÜVENLİ LİMAN

Yarın Londra'dan ayrılacakÇalışma ziyareti için dün Londra'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun düzenlediği akşam yemeğine de katılacak.

Reklam
Reklam

Yarın İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'da bir toplantıya katılacak olan Davutoğlu, daha sonra katılacağı Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı için İsviçre'nin Davos kentine geçecek.