Davutoğlu-westerwelle Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile Suriye’deki gelişmeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile Suriye’deki gelişmeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bakan Davutoğlu ile Alman mevkidaşı Westerwelle, İstanbul Hilton Otel’de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Ağırlıklı olarak Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Davutoğlu, “Westerwelle, Çin seyahati dönüşünde kısa bir süre ülkemize uğrayarak hem dayanışmasını göstermek istedi hem de Suriye konusundaki son gelişmeler ve diğer bazı hususlarda istişare imkanı bulduk. Ben kendisine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Reklam
Reklam

İkili görüşmede Suriye’deki gelişmelerin ele alındığını ifade eden Bakan Davutoğlu, “Bu vesile ile elimizdeki dosyaları gözden geçirme imkanı bulduk. BM Genel Kurulu çerçevesinde kendisi ile uzun ve verimli bir görüşme gerçekleştirdim. Şimdi de üzerinde durduğumuz konu, Suriye’deki son gelişmeler ve sınırımızdaki olaylarla ilgili. Zaten hemen olay sonrası Sayın Westerwelle, kendisinin ve Alman hükümetinin dayanışmasını göstermek için bizi aramıştır, ben de kendisine teşekkür etmiştim. Şimdi de özellikle NATO’da ve BM’de Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bu saldırı konusunda, vatandaşlarımızın kaybı konusunda gösterdikleri destek ve dayanışma için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakan Davutoğlu, “Gerek sınırlarımızdaki olaylarla ilgili gerekse Suriye’deki gelişmeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Bu ziyaretler doğrultusunda. Sadece bu görüşmeyi yapmak için geldiler ve dönecekler ama inşallah 30-31 Ekim’de Sayın Başbakanımızla birlikte biz Almanya’da olacağız büyükelçiliğimizin açılışı için. Sayın Merkel ve Sayın Westerwelle, görüşmek üzere beni tekrar Almanya’ya davet ettiler, ben de kabul ettim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: