Davutoğlu’dan “sürpriz” İran ziyareti

İran’ın nükleer programına ilişkin gerilimler iyice tırmanırken Dışişleri Bakanı Davutoğlu, sorunun barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi politikası çerçevesinde bu akşam İran’a gidecek.

ANKARA(ANKA) - Davutoğlu da, "Hala ortak zemin olduğu kanaatindeyiz. Bölgemizde yeni bir gerilim olmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bu akşam gideceği Tahran’da yapacağı üst düzey görüşmelerde İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın, zenginleştirilmiş uranyum üretimine başlanması talimatını vermesinin ardından daha da tırmanan krizin diyalog yoluyla çözümü amacıyla yeni bir çaba yapacağı belirtiliyor.

Davutoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ile düzenlediği ortak basın toplantısında İran nükleer programı sorununa ilişkin olarak da "Hala ortak zemin olduğu kanatın deyiz. Bölgemizde yeni bir gerilim olmamasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

BM Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi olan Türkiye’nin, İran’ın nükleer programı konusunda yaşanan ciddi sıkıntıların, yeni yaptırımlar veya askeri kuvvete başvurulmadan çözümlenmesi amacıyla uzun bir süreden beri çaba gösterdiğine, taraflar arasında bir çeşit kolaylaştırıcı rolü oynadığına dikkat çekiliyor. (ANKA)