Davutoğlu’ndan “telefon diplomasisi”

Türkiye’nin İran’ın nükleer programı sorununun çözümü amacıyla sadece edilgen değil, etken bir dış politika izlediğini bildirildi.

ANKARA(ANKA) – Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, yoğun bir telefon diplomasini sürdürdüğüne dikkat çekti ve “Türkiye, tamamen resmin içinde. Ve ayrıntılara da müdahale eden bir biçimde resmin içerisinde” dedi.

Burak Özügergin, olağan basın bilgilendirme toplantısında İran’ın zenginleştirilmiş uranyumunun Türkiye’de depolanmasını kabul ettiği yönündeki açıklamasına dikkat çekilmesi üzerine, “Bizzat şahit oluyorum. Her gün değilse, gün aşırı Bakan Bey, İranlılarla, Amerikalılarla ve diğer ilgili ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla veya yetkilileriyle görüşüyor. Yani Türkiye, tamamen resmin içinde ve ayrıntılara da müdahale eden bir biçimde resmin içerisinde” dedi.

Reklam
Reklam

İran’ın nükleer programı konusunun uzun bir süreden beri uluslar arası gündemi meşgul eden bir konu olduğuna işaret eden Sözcü, Türkiye’nin dış politikasının "anayasası"nın, sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi olduğunu vurgulayarak, “Diyalog yönteminin dışındaki seçenekleri değerlendirmiyoruz. Bunların dile getirilmesini de uygun bulmuyoruz. Her iki tarafa da yaptığımız telkinlerde tüm tarafları tatmin edecek ve mevcut endişeleri giderecek çözüme varmaları için gerçekten elimizden gelenini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Burak Özügergin, Türkiye’nin bu konuda sadece edilgen değil, etken bir dış politika izlediğini de sözlerine ekledi. (ANKA)