Davutoğlu’nun rüyası meclis gündeminde

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun rüyasını Meclis gündemine taşıdı.

Sipahi Bakan Davutoğlu’na “Son açılımlar konusunda görülen rüyalar nelerdir, tabirlerini kimler yapmıştır? “diye sordu.

Sipahi Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun rüyasını “Oynak merkezli yani ilkesiz dış politikamızın aynı zamanda rüya tabirlerine göre yönlendirildiğini basında yer alan beyanlarınızdan anlamış bulunmaktayız. Bu durumda komşularla sıfır problem hedefine yöneltilen dış politikanın; sıfır onur, sıfır grur, sıfır itibar şeklinde sonuçlanmasının nedenleri de anlaşılmış olmaktadır.“şeklinde değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Sipahi, Bakan Davutoğlu’na “Son açılımlar konusunda görülen rüyalar nelerdir, tabirlerini kimler yapmıştır? Dışişleri Bakanlığı kadrosunda rüya tabircisi, ebcet hesapçısı gibi uzmanlık kadroları açılması düşünülmekte midir? Rüya tabirleri için hangi kaynak dokümanlar esas alınmaktadır” diye sordu.

-“SİYASİ RÜŞTÜNÜ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZLERİNİ YIKARAK İSPATLIYOR”-

Sipahi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yönelttiği soru önergesinde de “ABD talimatlı, AB ortaklı, aşiret reislerinden tavsiyeli, İmralı kılavuzlu ve PKK işbirlikli, sürekli isim değiştiren açılım konusuna yüce Atatürk’ü de dahil etme gafletini basından öğrenmiş bulunuyoruz. Siyasi dönüş konusundaki rüştünü, Atatürk Kültür Merkezlerini yıkarak ispatlamak isteyen bir zihniyetin, Arap-Amerikan kırması bir felsefeyle ne kadar içselleştiğini de bu vesileyle öğrenmiş bulunuyoruz. Güçlü Türk Ordusu kavramından rahatsızlık duyan ve bizzat Atatürk tarafından: Tarihi şan ve şerefle dolu. Gittiği her yere zaferleriyle birlikte medeniyet taşıdığı şekliyle tanımlanan Şanlı Türk Ordusunu Saddam ve Şah ordularıyla mukayese etme zavallılığını ise Atatürk ve Türk ordusu konusundaki kültür eksikliğine vermekteyiz.”görüşünü dile getirdi. Erdal Sipahi Bakan Günay’a “Söylediklerinizi geri alma veya Türk milletinden özür dileme erdemini gösterecek misiniz? Cevabınız hayırsa, bulunduğunuz koltuğu korumak uğruna sırada hangi gaflet açılımları olacaktır?” sorularını yöneltti.

Reklam
Reklam

ANKA