Davutpaşa patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Davutpaşa patlamasının 4’üncü yılında, hayatını kaybeden 21 kişi, patlamanın yaşandığı yerde anıldı. Patlamanın olduğu binanın...

Davutpaşa patlamasının 4’üncü yılında, hayatını kaybeden 21 kişi, patlamanın yaşandığı yerde anıldı. Patlamanın olduğu binanın yıkılmasının ardından boş kalan arsaya, kırmızı ve beyaz karanfil bırakan aileler, suçluların cezalandırılmasını istedi. Ailelere, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da destek verdi.

Zeytinburnu Davutpaşa’da, 31 Ocak 2008’de, havai fişek atölyesinde meydana gelen patlamada, 21 kişi ölmüş, 117 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın 4’üncü yılında, ölenlerin ve yaralananların yakınları, patlama yerinde toplandı. Anma programına katılanlar, üzerinde ölenlerin fotoğraflarının ve ‘Patlamada hayatını kaybedenler. Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız’ şeklinde yazılı pankart taşıdı. ‘Sorumlular yargılansın, adalet istiyoruz’ yazılı dövizler de taşıyan grup üyeleri, ‘İş kazası değil, bu bir cinayet’, ‘Davutpaşa’yı unutma unutturma’ şeklinde slogan attı. Daha sonra patlamanın olduğu yere yürüyen grup, patlama yerine ölenlerin anısına kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.

Reklam
Reklam

Grup adına basın açıklamasını okuyan İdris Çabuk, “4 yıldır yakınlarımız toprak altında. 4 yıldır her gün aynı patlama yüreklerimizde meydana geliyor. Her gün yüreklerimiz dağlanıyor. Hala sesleri kulaklarımızda. Acımız tap taze. 4 yıldır adalet arayışımız sürüyor.”dedi.

Anmada kısa bir konuma yapan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel “Bu bir iş kazası değil cinayet. Ölen işçilerin aileleri, yakınları adalet arayışını sürdürüyor. 4 yıl geçti görüyorum ki hala sorumlular yargılanmıyor. Davutpaşa son olmadı. Ondan sonra nice iş kazaları oldu.” şeklinde konuştu.

Anma programına katılan ölenlerin yakınları, yaşadıkları acının tazeliğini koruduğunu belirtti. Patlamada eşi Orhan Saday’ı(26) kaybeden Neşe Saday, 5 yaşındaki kızı ile geldiği programda, eşinin anısına karanfil bıraktı. Eşinin ölümünün üzerinden 4 yıl geçtiğini belirten Neşe Saday, “Bu süre bizim için çok zor geçti. İki çocuğum var onlara bakmaya çalışıyorum. Genç yaşta eşimi kaybettim. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Ağabeyi Orhan Saday’ın tornacılık yaptığını ve patlama sırasında yan binada çalıştığını belirten Salih Saday ise, “Geride iki çocuğu kaldı. Onlara bakmaya çalışıyoruz. Patlamadan sonra 4 yıl geçti. Gelinen noktada cezalandırılan yok.” ifadelerini kullandı.

Patlamada oğlu Hasan Akhun (21) kaybeden Nafiye Akhun, “Oğlum ölmeseydi polis olacaktı dedi. “Onu bizden ayırdılar” diyen acılı anne, “Patlamanın üzerinden 4 yıl geçti. Sorumlular cezalandırılsın diye mücadele veriyoruz. Sorumlular ceza alana kadar bu işin takipçisi olacağız. O zaman ancak bizim içimiz rahat edecek.” şeklinde konuştu.

Anma programına katılanlar yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz