Dayakçı kocaya kitap okuma cezası

Rize'nin Fındıklı ilçesinde alkol alıp eşini darp ettiği iddiasıyla yargılanan ve 10 gün hapis cezasına çarptırılan kişiye alkolün zararlarıyla ilgili kitap okuma cezası verildi.

Fındıklı'da yaklaşık 1 yıl önce alkollü olarak eve gelerek eşini darp eden Mehmet Demir hakkında, akrabalarının kendisini şikayet etmesi üzerine Fındıklı Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Dava sonucunda Demir'i "eşini darp etme" suçundan 10 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, daha sonra cezayı denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 1 yıl boyunca ayda 4 saat "alkol ve alkolün insan sağlığına zararları" ile ilgili kitap okuma cezasına çevirdi.

Reklam
Reklam

Demir, belirli günlerde Fındıklı Halk Kütüphanesine gidip belirlenen konularda kitap okuyarak cezasını çekiyor.

Demir'in karara uyup uymadığı ise Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce kontrol ediliyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine kötü muamelede bulunduğundan dolayı pişman olduğunu belirterek, "Böyle bir olayın hiç yaşanmamasını isterdim. Ama oldu bir kez. Bundan dolayı hapis yatmak yerine kitap okumaktan memnunum" dedi.

Kitap okumayı ceza olarak görmediğini dile getiren Demir, "Bu güzel ve yararlı bir ceza. Ancak yaz aylarında çay bahçesinde işlerimin yoğun olmasından dolayı cezanın gereğini yerine getirirken biraz zorlanıyorum" diye konuştu.