Dayanışma Fuarı Ve İş Forumu’nda Gaün Target Tto Rüzgarı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET TTO), Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET TTO), Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen Dayanışma Fuarı ile ardından gerçekleşen İş Forumu’nda kurulan bir stant ile tanıtıldı.

“Kentsel Güç Küresel Rekabet” ana temasıyla düzenlenen ve Gaziantep’te Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, konukların katıldığı kokteyl ile başladı. Daha sonra, protokol üyeleri ve katılımcılar Dayanışma Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Fuar alanında çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET TTO tarafından sağlanan teknoloji transferi ve üniversite sanayi işbirliği faaliyetlerinin tanıtıldığı stant, katılımcıların ilgi odağı oldu. Standı ziyaret eden sanayicilerin, Üniversite-Sanayi İşbirliği veri tabanına üye kayıtları çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Organizasyon boyunca renkli görüntülere sahne olan TARGET TTO standı, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Prof. Dr. Emre Alkin, Fütürist,Melek Yatırımcı Alphan Manas ile Ahmet Şerif İzgören tarafından da ziyaret edildi. Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi'nin Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında yaptığı çalışmaları uzun süredir yakından takip ettiğini, TARGET TTO çalışmalarını olumlu bulduğunu belirterek, yenilikçi çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyetini ifade etti. GAÜN TARGET TTO faaliyetlerini ilgi ile dinleyen Alphan Manas ise, kendisinin de bağlı bulunduğu melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum ile yapılabilecek olası bir işbirliği konusunda bağlantıda kalmanın olumlu olabileceğine değindi. Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Gaziantep Üniversitesi, Üniversite - Sanayi İşbirliği’ne ve teknoloji transferine odaklanmış bir üniversitedir. Daha önce tamamlanan Üniversite Sanayi İşbirliği Yeniden Yapılandırma Projesi’nin çıktıları ve hazırladığımız strateji belgesinin temelinde kurduğumuz GAÜN TARGET TTO ile AR-GE faaliyetlerinin yanında artık teknolojinin transferine ve ticarileşmeye daha çok ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Teknoloji transferi kapsamında yapılan faaliyetler konusunda bilgi almak isteyen ziyaretçilere, geçen hafta Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen 2. Otomotiv Tasarım Yarışması’nda (www.otomotivtasarimyarismasi.com) birincilik ödülü kazanan GAÜN öğrencisi Yüksel Eraslan'ın geliştirdiği Camerona adlı tasarım üzerinden, buluş, inovasyon, projelendirme, patent, ticarileştirme ve girişimcilik konularında sunumlar yapıldı. Camerona tasarımının geliştiricisi Yüksel Eraslan'ın 2. Otomotiv Tasarım Yarışması’nda elde ettiği birincilik derecesi kesilen pasta eşliğinde kutlandı. GAÜN TARGET TTO Yetkilisi Endüstri Mühendisi Ekrem Tekin ise stantlarının katılımcıların yoğun ilgisine maruz kaldığını, fuarda stant açan diğer firmalar ve katılımcılarla yapılan görüşmeler sonucunda da yeni akademisyen danışmanlıkları için ön görüşmeler ve anlaşmalar yaptıklarını, tüm ofis çalışanları olarak fuar çalışmalarından çok memnun kaldıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: