Dayısı ve yengesini öldüren zanlıya 50 yıl hapis cezası

Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Köprübaşı köyünde oturan dayısı ve yengesini, miras tartışması nedeniyle öldüren katil...

Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Köprübaşı köyünde oturan dayısı ve yengesini, miras tartışması nedeniyle öldüren katil zanlısına, iki ayrı cinayetten dolayı ikişer kez 25 yıl hapis cezası verildi. Sanık toplamda 50 yıl hapis cezası aldı. Sanığın mahkemedeki son sözü ise, "Pişmanım. Cezamın kesilmesini istiyorum." oldu.

İstanbul’da yaşayan Yasin Soytürk, geçen yıl köyde kalan dayısı İsmail Tekdemir (76) ile eşi Seniye Tekdemir’i (73) ziyaret etti. Yaşlı çiftin yeğeni olan Yasin Soytürk, bir hafta boyunca evde misafir olarak kaldı. Bu süreçte tarlaya dayısı ile birlikte çalışmaya giden şahıs, burada İsmail Tekdemir’i 14 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Eve gelerek yengesini de 21 yerinden bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Daha sonra İstanbul’a kaçan Yasin Soytürk, yapılan çalışma sonrasında yakalandı. Kasten adam öldürme suçundan kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan şahıs hakkında mahkeme heyeti karar verdi. Savcılık makamı verdiği mütalaasında şahsın, olayı canavarca hisle işlemediği, annesine ait miras arazi nedeniyle yaşanan tartışma sonrasında şahsın dayısını 14 yerinden, yengesini 21 yerinden ve boğazını keserek öldürdüğüne dikkat çekti. Olayda ağır tahrik bulunmadığına işaret edilerek şahsın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Karar öncesinde mahkeme heyeti sanığa son savunması için söz verdi. Sanık, pişman olduğunu, cezasının kesilmesini ve takdirin mahkemeye ait olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

İsmail ve Seniye Tekdemir’in yakınları ise, sanığın, cinayetleri canavarca hisle işlediği ve ağır ceza verilmesini talep etti. Müştekilerin avukatı Güzide Eker Şencan, sanığın üniversite mezunu olduğunu, annesine ait arazilerden dolayı dayısını ve yengesini planlayarak, tasarlayarak öldürdüğünü ileri sürdü.

Sanık avukatı Maksüt Şahin, olayda planlama ve tasarlama olmadığını, olayın tarlada iken sanığın annesine ait arazileri istemesi ve dayısının terslemesi üzerine meydana geldiğini iddia etti. Ağır tahrik hükümlerinin uygulanması talebinde bulundu.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık hakkındaki suçlama ile ilgili kararını açıkladı. Cinayetin canavarca hisle ve tasarlayarak işlenmediğine kanaat getiren mahkeme, sanık lehine ağır tahrikin söz konusu olmadığını dikkate alarak tahrik hükümlerini uygulamadı. Sanık her iki cinayetten dolayı önce ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede iyi hali, olayı anlatarak suçu kabul etmesini dikkate alarak ayrı ayrı 25’şer yıl, toplamda ise 50 yıl hapis cezası verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz