DB Başkan Yardımcılığına Hasan Tuluy atandı

ANKARA (ANKA) – Dünya Bankası'nın İnsani Kaynaklardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Türk ekonomist Hasan Tuluy atandı.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, DB Başkanı Robert Zoellick Hasan Tuluy'u İnsan Kaynaklardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Bulgar kökenli ekonomist Kristalina Georgieva'yı ise Ortak Sekreteryadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına atadı. Hasan Tuluy Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı görevine 11 Mart 2008'de başlayacak.

Dünya Bankası'na girmeden önce Fas, Tunus, Madagaskar ve Gine tarım bakanlıklarına danışmanlık görevinde bulunan Tuluy, Boston Tufts Üniversitesi Fletcher School'da ekonomik kalkınma alanında doktora yaptı. Hasan Tuluy, Dünya Bankası'na 1987 yılında Afrika'dan sorumlu ekonomist olarak girdi, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde ülke ya da görev bazında üst düzey yöneticilik yaptı. Kurumda başarılarıyla öne çıkan Tuluy, Dünya Bankası Temyiz Komitesi ve personelle ilgili birimlerde de başkanlık görevlerinde bulundu. Hasan Tuluy, şu anda Dünya Bankası Çoktaraflı Yatırım Garanti Ajansı'nda Uygulayıcı Genel Müdürlüğü (COO) görevini yürütüyor.

Reklam
Reklam

-DÜNYA BANKASINDA BAŞKAN YARDIMCILIKLARI-

Dünya Bankası'nda coğrafi bölgeler, kalkınma, yoksullukla mücadele ve kurum için çalışmaların koordinasyonu gibi alanlarda görevli 20 başkan yardımcısı bulunuyor.