DB: "Kredi notu artabilir"

Londra/Ankara -(AA) Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, sosyal güvenlik reformunun, Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir reform olduğunu bildirdi.

Deutsche Bank tarafından yapılan analizde, sosyal güvenlik reformunun Meclis'ten geçerek tamamlandığı hatırlatılarak, reformun, gelecek hükümetler açısından da önemli olduğu kaydedildi. Sosyal güvenlik reformunun, halen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 4-4,5'i düzeyinde bulunan sosyal güvenlik finansman açığını aşamalı olarak azaltacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Sosyal güvenlik reformunun da tamamlanmasıyla, IMF'nin üçüncü gözden geçirmesinin önünde bir engelin kalmadığının vurgulandığı analizde, IMF heyetinin, Dünya Bankası-IMF Bahar Dönemi toplantılarının hemen ardından Türkiye'ye gelerek, üçüncü gözden geçirmenin Mayıs ayında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Analizde, IMF'nin üçüncü gözden geçirmesinin tamamlanması ve Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla istatistiklerinin revize edilmesinin ardından, özellikle kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un, Türkiye'nin kredi notunu yükseltebileceği de belirtildi.