Deah’ta Kapalı Enjeksiyon Yöntemi İle Ameliyat Yapıldı

Mesaneden böbreklere idrar kaçması hastalığı ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) tedavi altına alınan...

Mesaneden böbreklere idrar kaçması hastalığı ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) tedavi altına alınan 9 yaşındaki genç kız, yapılan kapalı enjeksiyon operasyonu ile sağlığına kavuştu.

DEAH’a getirilen ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Saadet Tellimen, ürolog doktor Cemil Aydın tarafından yapılan kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu. 9 yaşındaki Saadet'in doğduğu günden bu yana ateşli idrar yolu iltihabı ve kilo alamama, kusma gibi şikayetleri olduğunu belirten ailesi, kızlarını DEAH’A getirdi. Hastasını muayene edip bir dizi tetkik uygulayan üroloji doktoru operatör Cemil Aydın, hastada tıp dilinde çift taraflı vezikoüreteral reflü denilen, mesaneden böbreklere idrar kaçması hastalığı olduğunu teşhis etti. Küçük Saadet’i hemen ameliyata alan Aydın, bıçaksız, kapalı enjeksiyon yöntemiyle başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Yaklaşık on dakika gibi kısa sürede biten ameliyat sonrası hasta, 24 saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu oldu.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili konuşan Dr. Cemil Aydın, “Hastanemiz bünyesinde bu türde bir ameliyatı ilk kez gerçekleştiriyoruz. Eğer hastamızın ameliyatı biraz daha gecikseydi, ilerleyen süreçte hipertansiyon, kronik böbrek yetmezliği ve diyalize gereksinim gibi ciddi hastalıklara yol açabilirdi. Artık bu hastalığı olan kız ya da erkek tüm çocuk hastaların bir üst merkeze sevkine gerek yok. Modern tıbbın sunduğu bütün olanakların kullanıldığı hastanemizde, her türlü kapalı ameliyatlar, deneyimli doktor ve sağlık ekibimiz tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor. Üstelik bu tür ciddi operasyonlarda bile hiç bir hastamızdan herhangi bir ek ücret talep edilmiyor” dedi.

Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Saadet Tellimen ise, “Yıllardır bu hastalık ile yaşıyordum. Çok ağrılarım vardı. Geceleri uyuyamıyordum. Eğitim hayatım da olumsuz etkileniyordu. Sürekli yüksek ateşim vardı, kilo alamıyordum. Sık sık bulantı oluyordu. Babam son çare olarak Ankara'ya gitmemiz gerektiğini söyledi. Komşularımız ise artık Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gitmeye gerek kalmadığı yönünde babama telkinlerde bulundular. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sağlık alanında adeta bir çığır açtığını ve en zor cerrahi operasyonların bile başarıyla gerçekleştirildiğini söylediler. Bunun üzerine babam hastaneye gidip doktorlarla görüştü. Emeği geçen bütün doktor ve sağlık personeline çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: