Deaş Üyeliğinden Yargılanan Faslı Sanık, Suçlamaları Kabul Etmedi

SAMSUN, Fransa'da yaşayan Fas uyruklu Mohamed Khalli, iddiaya göre 7 ay önce Türkiye'ye giriş yaptı. Samsun'a gelen Khalli, Terörle Mücadele Şubesi

SAMSUN, Fransa'da yaşayan Fas uyruklu Mohamed Khalli, iddiaya göre 7 ay önce Türkiye'ye giriş yaptı. Samsun'a gelen Khalli, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kalmdığı otelde gözaltına alındı. Yanında bulunan iki tablet bilgisayar, cep telefonu ve düdüklü tencereye el konuldu. Tablet ve cep telefonunda DEAŞ'lı terörisletle görüntülerinin bulunduğu belirtilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Kocaeli'deki cezaevinde tutuklu bulunan Mohamed Khalli, bugün ilk kez yargılandı.
Sanık Khalli, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kocaeli'deki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi Tutuklu sanık savunmasında, Türkiye'ye turist olarak geldiğini, Ebu Elyaf denilen kişini tanımadığını belirtti. Örgüt üyesi iddialarını kabul etmeyen Mohamed Khalli, "Tencereyi Fransa'dan aldım. Polis benim odama geldiğinde elektrikli ocak da buldu. Yağ ve tuz da vardı. Herhangi bir Avrupa ülkesinde DEAŞ ya da terör örgütünden dolayı soruşturma geçirmedim. İstanbul'da tanımadığım birisi, Samsun hakkında konuşuyordu. Merak ettim ve Samsun'a geldim. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.
Mahkeme heyeti, İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Başkanlığı'na sanık hakkında irtibata geçerek DEAŞ veya diğer örgütleriyle bağlantısının olup olmadığını araştırılmasına, sanığın gerçekte de Mohamed Khalli olup olmadığını araştırılmasına, eksik evrakların giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: