DEDAŞ Müdürü Nurbaki’den personele: Emniyetinizi sağlayın sonra çalışın

DEDAŞ Diyarbakır Müdürü Nihat Nurbaki, Ergani, Eğil, Çermik ve Çüngüş’te işe başlayan personelle bir araya...

DEDAŞ Diyarbakır Müdürü Nihat Nurbaki, Ergani, Eğil, Çermik ve Çüngüş’te işe başlayan personelle bir araya geldi. Nurbaki, DEDAŞ personelinin dünyanın en tehlikeli işlerinden birini yaptığını belirterek, iş emniyeti alınmadan çalışılmamasını istedi.
Nurbaki, “Orta gerilimde çalıştığınız zaman mutlaka orta gerilim kontrol kaleminiz olsun, mahalli topraklama olsun. Bunları iş güvenliğiniz açısından bulundurmak durumundasınız. Bunları yapmadığınız zaman DEDAŞ camiasında 'Siz elektriği topraklamazsanız o sizi topraklayacaktır' sözü var. Bunu unutmayın.” dedi.
DEDAŞ, Diyarbakır'ın Ergani, Eğil, Çermik ve Çüngüş işletme şefliklerinde yaşanan personel sıkıntısını giderdi. Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, 4 ilçede yaşanan personel sıkıntısının giderilmesi amacıyla hizmet alımı yolu ile toplam 76 personel istihdam edildiğini kaydederek, “Ergani ilçesine 31, Eğil ilçesine 11, Çermik ilçesine 14, Çüngüş ilçesine 11, bakım ve onarıma 9 kişi ve1 koordinatör mühendis olmak üzere toplam 76 personel istihdam edildi. Elektrik arıza bakım ve onarımda kullanılmak üzere 1 adet sepetli araç, 2 adet kürekli vinç ve 7 adet pikap hizmet verecek. Bu işin amacı bu ilçelerdeki vatandaşlarımıza daha seri bir şekilde sağlıklı ve kesintisiz hizmeti götürmek, arızalara kısa bir sürede müdahale etmektir. Kısa sürede vatandaşların sıkıntılarını çözmektir.” diye konuştu.
Bu ilçelerde personel sıkıntısı yüzünde sağlıklı çalışmaların yapılamadığını dile getiren Nurbaki, özellikle özellikle arıza bakım ve onarım bölümlerinde büyük sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Nurbaki şöyle devam etti:
“ Mesleğimiz dünyanın en tehlikeli meslekleri arasında yer alıyor. İhmal nedeniyle sonu ölümle biten bir meslek. Bir süre önce Bismil ilçemizde bir arkadaşımız iş güvenliğini almadan arızaya müdahale ettiği için yaşamını yitirdi. Arkasından gencecik bir eş ve 3 çok bıraktı. Hepiniz gençsiniz arkanızda gözü yaşlı insanlar bırakmayın. Lütfen uyarılarımıza kulak verin. Bazen bir ayakkabı, bazen bir kemer. Bazen de bir baret can kurtarıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz