DEDAŞ Yetkilileri, Elektrik Kullanımı Konusunda Öğrencileri Bilgilendirdi

SİİRT (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Kurtalan Müdürü Masum Soysal, Kurtalan ilçesindeki köy okullarını ziyaret ederek öğrencileri elektrik kullanımı hakkında bilgilendirdi..

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Kurtalan Müdürü Masum Soysal, Kurtalan ilçesindeki köy okullarını ziyaret ederek öğrencileri elektrik kullanımı hakkında bilgilendirdi.. Soysal, Dedaş Halkla İlişkiler Sorumlusu Hünkar Edebali ve beraberindeki elektrik uzmanlarıyla beraber Kurtalan’ın Ballıkaya ve Yellice köylerindeki okulları ziyaret ederek öğrencilere elektriği anlattı. Elektrik kullanımı konusunda tasarruflu olunması gerektiğine dikkat çeken Soysal, şöyle konuştu: "Evlerimizde gereksiz yere ampulleri yakmamalı ve tasarruflu ampul kullanmalıyız. Bilgisayarlarımızın ve televizyonumuzun fişlerini çekmeliyiz. Çünkü bunlar standby durumundayken de elektrik tüketirler. Artık elektrik kullanımı konusunda tasarruflu olmalıyız” Edebali de, “Öğrencilerimizin elektrik tasarrufu konusunda bilinçlenmeleri çok önemli. Çünkü geleceğimiz onlara emanet. Öğrencilerimiz gereksiz yere kullandıkları elektriklerin ailelerine, yaşadıkları şehirlerine, hatta ülkelerine olan zararları uygulamalı olarak gördü. Çocuklarımızın yarına daha bilinçli başlamaları için bu tür etkinliklere önem vermeliyiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz