Dede: Siyasetçilerden gerekli desteği görmüyoruz

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş’un her koşulda en üst noktalara gelebilmesi için koordineli bir...

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş’un her koşulda en üst noktalara gelebilmesi için koordineli bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Maalesef siyasilerimiz bu noktada gerekli hassasiyeti göstermiyor.” dedi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede, basın mensupları ile bir araya geldi. Muş Belediye Başkanlığı meclis salonunda basın mensuplarına 2011 yılında belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dede, siyasetçilerden yakındı. Siyasilerin her daim birleştirici rol üstlenmesi gerektiğini ifade eden Dede, “Bugün bakıyoruz ki, ilimizdeki kurumlar arasında bir iletişimsizlik var. İki kurum arasındaki sürtüşme en çok Muş’a ve Muşluya zarar veriyor. Bunun engellenmesi başta siyasilere, sonrasında da şehrin mülki idari amiri olan Vali’ye aittir.” dedi.

Reklam
Reklam

“TÜM GÜCÜMÜZLE HALKIMIZA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Muş Belediye Başkanlığı'na seçildiği günden beri tüm ekibi ile birlikte en büyük gayesinin Muş’a hizmet etmek olduğuna dikkat çeken Dede, “Ben bu şehrin belediye başkanı olarak, göreve geldiğim günden bu yana tüm ekibimle, imkanlarımız ölçüsünde Muş’a hizmet etmek için çabalıyoruz. Daha güzel bir Muş için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz. Zaman zaman yanlışlarımız ve eksiklerimiz de oluyor. Fakat biz, bu yanlışları ve eksikleri de gidermeye çabalıyoruz.” diye konuştu.

“HİÇBİRŞEYE ZAM YAPMADIK”
Aralık ayı başında toplanan Belediye Meclisi'nce 2012 yılında hiçbir şeye zam yapılmaması yönünde karar aldıklarını belirten Başkan Dede, “Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız toplantı neticesinde, 2012 yılı içerisinde hiçbir şeye zam yapılmaması yönünde karar aldık. Bu kararı almamızda önemli etkenlerin başında Muş ilimizin ekonomik yapısı, vatandaşlarımızın mağduriyeti yer almaktaydı. Görüşmeler neticesinde böyle bir karar aldık. Gönül isterdi ki hukuki ölçülerde vatandaşlarımızın belediyeye olan borçlarını af kapsamına sokabilseydik. Fakir il olduğumuzu, insanların zor şartlar altında geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Bu durumun farkında olarak, 2012 yılına girerken hiçbir şekilde zam yapmamış olmakla vatandaşlarımızın sırtındaki kambura yeni bir yük eklememiş olduğumuz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Dede, kurumlarında çalışan işçi ve memurların en iyi şartlarda ücretlendirildiklerini ve durumlarının iyi olduğunu da söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz