Dedelerin oyuncakları, torunları için hayat buldu

Ankara Beypazarı Gençlik Spor İlçe Müdürü ve Badmington Türkiye ve Balkan Şampiyonu Baha Tekin, tarafından...

Ankara Beypazarı Gençlik Spor İlçe Müdürü ve Badmington Türkiye ve Balkan Şampiyonu Baha Tekin, tarafından Beypazarı Kaymakamlığı'nın yardımları ile hayata geçirilen 'Dedemle Oynuyorum' projesi ile Anadolu oyunları ve oyuncakları tekrar hayat buldu. Proje ile Anadolu da oynanan oyun ve oyuncakların araştırılıp tekrar hayat bulması sağlandı.
Projede özellikle dedelerin ve ninelerin torunlarıyla kendi dönemindeki oyuncaklarla oynaması çok güzel kareler oluşturdu.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında şehir stadına gelen çocuklarla velilerine bu oyuncakların gösterildiği ve velilerin tarafından bu projenin çok beğenildiği kaydedildi.
Oyuncaklardan topaç ve tornetin çok ilgi gördü görülürken bazı büyüklerin çocukları unutarak oyunlara ve oyuncaklarla oynamaya dalması yıllar geçse de bu oyunların unutulamadığını gösteriyor.
Çocuğuyla beraber oyuncaklarla oynamaya gelen Sabri Bakır, kendi çocukluğunu hatırladığını söyledi. Bakır, "Güzel bir duygu tekrar çocukluğumuzu hatırlatan bu projede emeği gecenlere teşekkür ederim.” dedi
Projenin mimarı Baha Tekin de, yeni yetişen çocukların bilgisayar başında el kabiliyetlerinin eksik bir şekilde büyüdüğünü ifade ederek amaçlarının çocukları mevcut elektronik oyuncaklardan uzaklaştırıp fiziksel eğitimlerinin gelişimine destek vermek olduğunu kaydetti.
Tekin Beypazarı’nda ki yaşlı insanlarla sohbet ettiklerinde el becerilerinin yeni nesile göre çok fazla oldugunu gördüklerini kaydederek, "Yeni nesilin değnek tutuşlarında bile ahenk göremedik. İleriki yaşlarında el becerilerini artırmaları için bu projeyi geliştirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz