"Dedem Mehmet Akif Ersoy" Konferansı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, "Dedem Mehmet Akif Ersoy" konferansı düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, "Dedem Mehmet Akif Ersoy" konferansı düzenlendi. Ersoy'un torunu Selma Argon, Halk Eğitimi Merkezi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'in torunu olmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini söyledi. Mehmet Akif'in hayatı boyunca sessiz yaşadığını ifade eden Argon, şöyle konuştu: "Ama ülkesi işgal altındayken susması, Akif'in ahlakına ters geldi. Kendisi için susan insan, vatanı için haykırmıştır. En takdir ettiğim yönlerinden bir tanesi de dürüstlüğüdür. Hayatı boyunca ne sağa ne sola sapmamıştır. Hep inandığı yolda gitmiştir. Asla bir mevki ve para için bildiği ve inandığı yoldan sapmamıştır. Yazdıkları, vatan için uğraşları, destanları, vaazları, ahlakı, dürüstlüğü, sınırsız vatan sevgisi ve daha bir çok üstün vasıflarıyla bu sessizlik, sesli yaşamdan daha çok ses getirmiştir." Argon, öğrencilerin, Mehmet Akif'in aşk şiiri yazıp, yazmadığını sorması üzerine, "Dedemin aşkı vatanıydı, yazdığı bütün şiirler vatan aşkıyla yazılmış aşk şiirleriydi" yanıtını verdi. Akif'i ayakta tutanın, bayrak, asker, vatan, Allah'a ve peygambere duyduğu aşk olduğunu dile getiren Argon, "En önemli aşkı da ülke aşkıdır zaten, ben buna inanıyorum" diye konuştu. Konferansa, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: