'Dedikleri doğru mu?'

CIA ve MİT ajanlığı yaptığını iddia eden Berkan Yaşar adlı Türk, Rus devlet televizyonuna Ladin’in 2006’da öldüğünü, cesedinin CIA ajanları tarafından mezarından çıkarıldığını iddia etti.

Çeçenistan’ın Rusya’ya karşı verdiği mücadelenin bir CIA planı olduğunu ve kendisinin de bu plan kapsamında Londra’da eğitildiğini söyleyen Berkan Yaşar, yıllardan beri Rusya’da televizyonların vazgeçilmez konuklarından biri. Çeçen direnişçilerin MİT hastanelerinde tedavi edildiğini, Çeçenler’in İstanbul’da yaptığı eylemlerin de Türk istihbaratının bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ileri sürdüğü açıklamalarıyla geçmiş dönemde Ankara’nın da tepkisini çeken Yaşar şimdi de ABD’nin Ladin operasyonunu sorgulayan açıklamalarıyla gündeme geldi. Rus devlet televizyonunun birinci kanalına röportaj veren Yaşar, El Kaide liderinin 5 yıl önce doğal sebeplerden hayatını kaybettiğini ve iki Çeçen militan tarafından gömüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

1992’de Ladin ile Grozni’de biraraya geldiğini ileri süren “istihbaratçı”, CIA’nın Çeçen direnişçilerden mezarın yerini öğrenerek cesedi çıkardığını, ardından bu operasyon senaryosunu yazdığını iddia etti. Bu sözler, Rusya devletinin en tepesinde yankı buldu. Dün Rus gazetecilerin önüne çıkan Medvedev, röportajı yapan gazetecinin de salonda olduğunu fark edince, “Siz bana soru sormadan ben sana sorayım. Sabah interneti karıştırırken sana röportaj veren Türk’ün söylediklerini okudum. Ladin ile ilgili çok ilginç bir hikaye anlatmış. Sence doğru mu söylüyor?” dedi. Gazetecinin, “Kendisi doğru olduğunu düşünüyor” yanıtı üzerine de, “Eğer doğruysa Amerikalılar oturdukları yerden havaya fırlayacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: