Defne Yaprağı Geçim Kaynağı Oldu

İnebolu ilçesinde toplanan defne yaprağı, köylülerin geçim kaynağı oldu.

İnebolu ilçesinde toplanan defne yaprağı, köylülerin geçim kaynağı oldu.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğünün gözetiminde Musa, İskelle, Yakaboyu köylerindeki orman köylüleri tarafından toplanan defne yaprağı, ilçedeki tüccarlara kilosu 25 kuruştan satılıyor.

İzmir Torbalı'da bulunan fabrikaya gönderilen defne yapraklarının, ilaç ve kozmetik sanayisinde kullanılarak yabancı ülkelere de ihraç edildiği öğrenildi.

Tüccar Yavuz Özdemir (38) gazetecilere yaptığı açıklamada, İnebolu'da geçen yıl yaklaşık 100 ton civarında defne yaprağı toplandığını hatırlatarak, bu yıl ise şu ana kadar 70 ton defne yaprağı toplandığını söyledi,

Reklam
Reklam

Özdemir, 6 ay içinde 500 ton daha defne yaprağı satın almayı planladıklarını ifade ederek, "Topladığımız defne yaprağı ile hem orman köylüsüne ek kazanç sağlıyoruz, hem de ürünleri yurt dışına ihraç ederek, ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

Muhabir: Celal Bekiroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: