Defne yaprağını yakıp 10 dakika bekletin... Etkisi inanılmaz

Barışın simgesi olarak gösterilen defne yaprağını yakıp 10 dakika beklettikten sonra yaratacağı etkiye inanamayacaksınız.

Defne yaprağı barış simgesi olduğu kadar kokusu ile rahatlık ve huzur verir. Defne yaprağının insanların ruh halini iyi yönde değiştirdiği bilinen bir gerçek. Bunlar haricinde yemeklerde de kullanılan defne yaprağı et ve çorbalara harika bir lezzet katıyor.

DEFNE YAPRAĞI EFSANESİ

Defne yaprağı tarih sayfalarında sık sık karşımıza çıkar. Antik Roma ve Yunanistan’da da defne yaprağı tıbbi amaçlarla kullanılıyordu. Defne yaprağı kurutularak parçalanıp, suyla karıştırılarak içildiğinde çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılıyordu.

Reklam
Reklam

Defne yaprakları defne ağaçlarından toplanır. Defne ağacı ise günümüzde umut, başarı ve kahramanlığın simgesi haline gelmiştir.

Defne yaprakları sakinleştirici etkilerinin yanında ağrı kesici, iltihap sökücü ve böbrek taşlarını önleyici olarak da kullanılıyor.

Antibakteriyel özelliği olan defne yaprağı içerdiği ökaliptol maddesi ile nezle ve gribin belirtilerini azaltıyor.

DEFNE YAPRAĞI İLE EVİNİZDE MUCİZE YARATIN

Defne yaprağı ile evinizde de mucizeler yaratmak mümkün. Tek ihtiyacınız olan şey çakmak, kurutulmuş defne yaprağı ve çelik bir kap. Defne yapraklarının çabuk yandığını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Defne yaprağını tutuşturduktan hemen sonra odanın içine sinen rahatlatıcı bir koku hissedeceksiniz. 10 dakikanın ardından tamamen gevşediğinizi hissedeceksiniz. Defne yapraklarının verdiği gevşeme ve huzurun metil öjenol ile alakalı olduğunu tahmin ediliyor. Sağlığınızda gözle görülebilecek faydalar görmeseniz de evinizin harika koktuğunu hissedeceksiniz.