Defterdar Gök: Osmaniye'de Vergi Duyarlılığı Arttı

Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, vergi duyarlılığında çıtanın yükseldiği kentte, organize sanayisi bölgesindeki gelişmeden kaynaklanan ciddi...

Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, vergi duyarlılığında çıtanın yükseldiği kentte, organize sanayisi bölgesindeki gelişmeden kaynaklanan ciddi bir ivme yakalandığını söylendi.

Defterdar Gök, beraberindeki heyetle birlikte vergi haftası etkinliği kapsamında Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği’ni (OGİAD) ziyaret etti.

Ziyaret sebebinin işadamlarıyla sıcak diyaloglar kurmak olduğunu ifade eden Gök, işadamlarının sorunlarını dinlemenin yanında, işletmelerin sıkıntıları ve beklentilerini öğrenmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

OGİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirten Gök, bu ziyaretlerin ilerleyen günlerde işletme bazında devam edeceğini söyledi. Osmaniye’nin vergi duyarlılığında çıtanın yükseldiğini aktaran Gök, organize sanayisi bölgesindeki gelişmeden kaynaklanan ciddi bir ivme yakalandığını kaydetti.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Derneğimiz bünyesinde bulunan işadamlarıyla şehrin ekonomisini canlandırmak amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdi. Üyelerimizin ürünlerini yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaştırmak adına TUSKON’un koymuş olduğu hedefler doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Uygulamadaki 5084 sayılı teşvik yasasının kalkmasıyla işletmelerin ve yatırımcıların zora düştüğünü belirten Keten, “Teşvik yasasıyla birlikte kayıt dışı ciddi anlamda azalıyor ve buna paralel olarak işsizlik azalıyor. Teşvik yasasına benzer çeşitli uygulamalar hayata geçirilmezse yeni çıkan yasalarla birlikte sanayiye geçişin yaşandığı kentte işletmelerimiz ciddi sıkıntılara düşecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: