Defterdardan denetmenlere uyarı

MERSİN (İHA) - Mersin Defterdarı Kenan Karadeniz, kurumun 6 aylık çalışmasını değerlendirdiği toplantıda, seçim dönemine girildiğini hatırlatarak, denetim ekiplerine popülist olmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Karadeniz, önümüzdeki ayların hassas aylar olduğunu ifade ederek, ekiplerin herkese aynı mesafede ve aynı çizgide olmasını istedi. "Siyaset bizim işimiz değil" diyen Karadeniz, "Siyaseti siyasetçilere bırakalım. Bu konuda başarılı olun, işinizi doğru ve güvenli yaparsanız sorun çıkmaz. Popülist olmayın, tribünlere oynamayın. Maliyenin diğer kurumlardan farkı disiplinidir. Hedef olmamanız gerek" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında Maliye Bakanı Sümer Oral'ın geçen ay 12 il defterdarını Ankara'da toplayarak vergi gelirinin arttırılması, tahsilatın gözden geçirilmesi, yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin sahil kesimine yaygınlaştırılması, Milli Emlak satışlarının hızlandırılması, ecrimisil ücretlerinde devlet istatistiklerinin baz alınması ve kayıt dışının önlenmesini istediği hatırlatmasında bulunan Karadeniz, ihbarların değerlendirilmesi konusunda da, "İhbar değerlendirilirken objektif olunmalıdır. Denetim ekibi ketum olarak ihbarcının ismini deşifre etmemeye özen göstermelidir. Vergi kaçağını ben ihbar etsem ve benim adım bir şekilde sızdırılırsa bir daha ihbarda bulunmam" dedi.