Defterdarlık Çalışanlarına “öfke Kontrolü” Semineri

Ordu Defterdarlığı ‘Vergi Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında, çalışanlarını motive etmek amacıyla, “Öfke Kontrolü” konulu bir...

Ordu Defterdarlığı ‘Vergi Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında, çalışanlarını motive etmek amacıyla, “Öfke Kontrolü” konulu bir seminer düzenledi.

Ordu Defterdarlığı toplantı salonunda düzenlenen seminere Defterdarlık çalışanlarının oldukça ilgi gösterirken, Medical Park Ordu Hastanesi Psikologu Nagihan Akarsu, “Öfke Yönetimi ve Çatışma-Çözme Becerileri” konusunda Defterdarlık çalışanlarına bilgiler verdi.

Psk. Dr. Akarsu, “Öfke, bireyin herhangi bir engellenme, adaletsizlik ya da kendi benliğine yönelik bir tehdit hissettiğinde yaşanan duygudur. Buz dağının suyun üstünde kalan kısmı öfkedir. Öfkenin ortaya çıkmasına neden olan pek çok duygu suyun altında gizlidir. Öfke ile birlikte kızgınlık, hiddet, kaygı, nefret, intikam, düşmanlık, kin duygularını yaşarız. Öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazanmaya ‘öfke kontrolü’ denir. Öfke kontrolünde temel amaç; saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresine zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade becerisi kazanmasıdır. Günlük hayatta karşılaştığımız birçok zorluk karşısında öfke duygusu kaçınılmazdır. Öfkeyi ortaya çıkarmak değil, ifade etme biçimi olayı çözer. Öfke kontrolü sağlamak; bastırmak, pasif davranmak, geçiştirmek değildir. Uygun zamanda uygun tepkiyi verebilmektir. Bazen de affetmeyi bilmektir. Her yaşadığımız sıkıntının sırtınızda bir yük olarak taşıdığınızı düşünün. Konuşmadığınız kişiye bakmamak için bile bir çaba içindesiniz. Konuşmamak mesele değil, önemli olan sorunu çözmektir. Bunun içinse bir durum karşısında öncelikle ne hissettiğinizi bulun, bunu size neyin hissettirdiğini fark edin ve ondan sonra çözüme geçin. Bilmediğiniz, fark etmediğiniz bir şeyi çözemezsiniz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öfke kontrolünü öğreten pek çok yöntem olduğunu söyleyen Psk. Nagihan Akarsu, “Doğru yöntem kişiden kişiye değişebilir. Bireyin kişilik özelliği, yaşam tarzına uygun olanın seçilmesi etkili sonuca ulaştırır. Özellikle iş yerinde yaşanan sorunlar çalışanlar için yeteri kadar yorucu ve yıpratıcıdır. Bu birçok kişide kızgınlık yaratır ki bu normaldir. Bununla birlikte iş performansımız da düşer. İş yerinde karşılaştığımız sorunları yönetebilmek, mücadele edebilmek ve sağlıklı değerlendirmeler yapabilmek için öfke kontrolünü sağlamak çok önemlidir. Yeterince uyumak, sağlığınıza özen göstermek, farklı şeyler için zaman ayırmak, düşmanca atıflardan uzak durmak, gerçek sorunu belirlemek, olayları kişiselleştirmemek, eleştirilere açık olmaya çalışmak, kişisel farklılıklara saygı göstermek gibi davranışlarda bulunmak bizlere işyerimizde öfke kontrolü yapabilmemiz için yardımcı olabilir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: