Defterdarlık Personeline ‘diyabet’ Semineri

'Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla Ordu Defterdarlığı personeline diyabet hastalığı ile ilgili seminer verildi.Ordu Defterdarlığı toplantı...

'Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla Ordu Defterdarlığı personeline diyabet hastalığı ile ilgili seminer verildi.

Ordu Defterdarlığı toplantı salonunda düzenlenen seminerde Medical Park Ordu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Hüseyin Sağlam, Defterdarlık personellerine diyabet hastalığı ile ilgili bilgi verirken, diyabet hastalığının önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Dr. Sağlam, “Diyabet yüksek kan şekeriyle seyreden, beyin, kalp, kan damarları, sinir sitemi, böbrekleri de içine alan birçok organı etkileyen ve bu organlarda ciddi hasarlar oluşturabilen engellenebilir ötelenebilir önemli bir toplum sağlığı sorunudur ve öyle görülüyor ki çok daha uzun yıllar devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Diyabet hastalığının önlenebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Sağlam, “Diyabet önlenebilir bir hastalıktır. Bunun için doğru beslenip düzenli spor yapmalıyız. Tüm tedavilere rağmen ilerleyici özelliği devam eder bu nedenle düzenli tıbbi kontrollerin yanında periyodik göz ve kalp muayenelerini yaptırmalıyız. İlaçları tanıyıp doğru kullanımı öğrenmeliyiz. İnsülinden korkmamalıyız, son tedavi değildir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: