Defterdarlıktan arsa satışları -Antalya Defterdarlığı, Manavgat ve Alanya'dakiHazine'ye ait arsa ve arazileri ihale yoluyla satışa çıkardı

Antalya Defterdarlığı, Manavgat ve Alanya'daki Hazine'ye ait arsa ve arazileri ihale yoluyla satışa çıkardı.

Antalya Defterdarlığı, Manavgat ve Alanya'daki Hazine'ye ait arsa ve arazileri ihale yoluyla satışa çıkardı.

Defterdar Hidayet Mat, yaptığı açıklamada, Antalya'da bulunan atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerini ekonomiye kazandırmak, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla ihaleye yöntemiyle satışlarını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Bu doğrultuda Alanya ve Manavgat'ta toplam 56 bin 395 metrekare büyüklüğünde 26 arsa ve araziyi 1 milyon 366 bin 550 lira tahmini satış bedeli üzerinden ihaleye çıkarılacağını ifade eden Mat, Manavgat'ta 313 metrekare büyüklüğündeki işyerinin de ihale ile yıllık 12 bin lira bedelle kiraya verileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Defterdar Mat, Alanya'da Çamlıca, Deretürbelinas, Gözüküçüklü, Mahmutseydi ve Elikesik köylerinde bulunan 31 bin 88 metrekare büyüklüğündeki 10 taşınmazın 482 bin 500 lira bedelle, Oba beldesindeki 601 metrekare büyüklüğündeki arsanın da 200 bin lira satış bedeli üzerinden açık teklif usulü ile 25 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkacağını kaydetti.

Manavgat'ta Kızılot beldesi ve Side'ye bağlı Kemer Mahallesi'nde imar planında konut alanında bulunan 12 bin 817 metrekare büyüklüğündeki 11 arsanın 519 bin 350 lira, Karakaya, Seydiler ve Kalemler köylerinde bulunan 9 bin 775 metrekare büyüklüğündeki imarsız 4 tarlanın 164 bin 300 lira satış bedeli üzerinden 26 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkacağını vurgulayan Mat, Pazarcı Mahallesi'nde 313 metrekare büyüklüğündeki işyerinin de 12 bin lira ilk yıl kira bedeli üzerinden açık teklif usulü ile aynı tarihte ihaleye çıkacağını bildirdi.

Hazine tarafından yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte birinin peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan bedelin 24 ay içinde 8 eşit taksitte ödeneceğini belirten Mat, bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında faiz uygulanacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Hazine'ye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerin her türlü vergi, resim ve harca tabi tutulmayacağını vurgulayan Mat, "Satışı yapılan taşınmaz mallar satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır" dedi.

Kiralanan işyerleri konusunda ise kira bedelinin önceki yıla göre ÜFE oranında artırılacağını kaydeden Mat, kira bedellerinden katma değer vergisi alınmayacağını, kiracı tarafından talep edilmesi halinde ilk yıl için kira bedelinin 4 taksit halinde ödeneceğini açıkladı.

Defterdar Mat, ihaleler ile ilgili Antalya Defterdarlığı'ndan ayrıntılı bilgi alınabileceğin kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: