Degder Ve Sıhader’den Anlamlı Bağış

Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Sıhhat Derneği (SIHADER) öncülüğünde Kızılay ile ortak Kan Bağışı...

Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ve Sıhhat Derneği (SIHADER) öncülüğünde Kızılay ile ortak Kan Bağışı kampanyası yapıldı.

DEGDER ve SIHADER öncülüğünde Kızılay ile ortak Kan Bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Dernek üyesi Melih Acil “Bizler Dernek üyeleri olarak her zaman toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan dernekleriz. Kan vermek hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Vücuttaki kan hiçbir zaman değişmez. Sürekli aynı kanı kullanırız. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir. Bu vücut için yararlıdır.

Reklam
Reklam

Ayrıca kan verdiğimiz kişileri düşünün. Her yıl yüzlerce insan ölüyor. Bu insanlar kan bekliyor. Kan vermek hem bizim sağlığımız hem de kan bekleyen kişilerin hayatları bakımından çok önemlidir. Bizler çok iyi biliyoruz ki kan vermek aklı ve hafızayı güçlendirir. Ayrıca kan, tek kaynağı insan olan bir ilaç. Bu nedenle kan vermek hem toplumsal hem de insani açıdan çok önemlidir. Yine kan vermeyle Hayat kurtarmış oluruz ki, manevi huzuru ölçülemez. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler kan dolaşımına katıldığı için, daha dinç ve canlı oluruz. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Her kan verdiğinizde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramamız ücretsiz yapılmış olur. Yılda iki kez kan vermek vücudu yeniler. Bizlerde bu bilinçle toplumu bilinçlendirmek ve ihtiyacı olan insanlara bir nebze yardımcı olmak gayesiyle böyle bir kampanya gerçekleştirdik” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: