DEĞİDER, 60 kadına okuma-yazma öğretti

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER)'nce açılan okuma–yazma kursuna katılan 60 kadın eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. DEĞİDER’in...

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER)'nce açılan okuma–yazma kursuna katılan 60 kadın eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.
DEĞİDER’in Avrupa Birliği hibe programı kapsamında yürüttüğü ‘Kız Çocukları ve Ebeveynler Okuma Salonunda Buluşuyor’ projesi kapsamında açılan kursa kadınlar büyük ilgi gösterdi. Projenin kapanış töreni için Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen törenle kadınlara sertifikaları verildi. Burada konuşan DEĞİDER Başkanı Necmettin Diri, projenin başarıyla tamamlanmasında büyük emeği olan öğretmenlere teşekkür etti. Kız çocuklarının okullaştırılması amacıyla anne ve kızları bir araya getirdiklerini ve bunda büyük bir başarı yakaladıklarını anlatan Diri, “Bölgemizin önemli gerçeklerinden biri okuma yazma bilmeyen ebeveynlerin eğitime az önem verdiğiydi. Buradan yola çıkarak hem kız çocuklarını okullaştırma, hem de annelerinin okumasını sağlamaktı. Bunun için annelere yönelik kurslar açtık, kız çocukları için de sınavlara hazırlama kursları düzenledik.” diye konuştu.
Kız çocuklarının okula devam etmesi için motive amaçlı programlar düzenlediklerini belirten Necmettin Diri, “Öğrencileri sosyal etkinliklerle motive ederek eğitimle bütünleştirdik. Ailesinin eğitimine ilgisini artırmak için onlara yönelik kurslar ve aile ziyaretleri düzenledik." dedi.

Reklam
Reklam

EĞİTİM YÜZÜ GÖRMEYEN ANNELER ARTIK OKUYABİLİYOR
Kurslara katılan kadınların eğitim dönemlerinde okul yüzü görmediğini anlatan Diri şunları söyledi: "Sertifika alan kadınlar, daha önce hiç okula gitmemiş ve eğitimden yoksun annelerdi. Bu proje sayesinde eğitimde dezavantajlı grupta olan kız çocuklarını ve annelerini bir araya getirdik. Proje sonunda 60 anneye okuma yazma eğitimi verdik. Ayrıca bu eğitime katılan annelere de 5’er euro harçlık verdik. 6, 7 ve 8. sınıf SBS kursları, ders etüt çalışmaları, geziler, annelere yönelik okuma yazma kursu ve bir çok etkinlik düzenledik. Hafta sonları ise anne ve babalara yönelik düzenlenen veli bilgilendirme seminerleri verdik. Kız çocukları için bilgisayar laboratuvarı, kitaplık, sesli ve sessiz çalışma odalarının olduğu bir okuma salonu oluşturarak ebeveynleri kızlarıyla buluşturduk.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz