"Değirmendere'nin Derinliklerinde Yaşam Fotoğraf Sergisi"

KOCAELİ (AA) - Sualtı fotoğrafçıları Rıza Taşkın ve İlker Acar'ın eserlerinin yer alacağı "Değirmendere'nin Derinliklerinde Yaşam Fotoğraf Sergisi", 21 Şubat'ta açılacak.

Sualtı fotoğrafçıları Rıza Taşkın ve İlker Acar'ın eserlerinin yer alacağı "Değirmendere'nin Derinliklerinde Yaşam Fotoğraf Sergisi", 21 Şubat'ta açılacak. Aynı zamanda Değirmendere Sualtı Topluluğu eğitmeni olan Rıza Taşkın, yaptığı açıklamada, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek serginin, 22 Nisan'a kadar gezilebileceğini belirtti. Taşkın, 26 fotoğraftan oluşan sergide, Değirmendere bölgesinde kadraja alınan denizyıldızı, yengeç, denizatı, anemon, kalkan, üzgün ve kaya balıklarına ilişkin önemli enstantanelerin bulunacağını bildirdi. Yaz ve kış dönemlerinde gerçekleştirdikleri dalışlar ve çektikleri fotoğraflarla, Marmara Denizi'ndeki ekosistemi de kayıt altına aldıklarını ve belgelediklerini kaydeden Taşkın, "1970'li yıllarda 66 türün yaşadığı Marmara Denizi'nde şu anda sadece 36 tür tespit edildi" dedi. İlker Acar ise çektikleri fotoğraflarla zamana tanıklık ettiklerini vurgulayarak, "Fotoğraflar bölgemizin sualtı yaşamını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. İzmit Körfezi'nin temizlenmesi adına önemli adımlar atıldı ama daha yapılması gereken çok şey var" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: