Değişen Ter Kokusuna Dikkat-PAÜ Hastaneleri Uzman Diyetisyeni Helvacıoğlu: "Beslenmelerine, Hijyene, Temizliklerine Dikkat Ettiğihalde Ter Kokuları Değişenler Hekimlerine Başvurmalıdır"

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri Uzman Diyetisyeni Selami Helvacıoğlu, "Beslenmelerine, hijyene, temizliklerine dikkat ettiği halde ter kokuları değişenler hekimlerine başvurmalıdır" dedi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri Uzman Diyetisyeni Selami Helvacıoğlu, "Beslenmelerine, hijyene, temizliklerine dikkat ettiği halde ter kokuları değişenler hekimlerine başvurmalıdır" dedi.

Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açılamada, sıcak yaz aylarında terleme ve terin kötü kokmasının, kişinin sadece kendisi değil çevresindekiler açısından da rahatsız edici bir durum oluşturduğunu söyledi.

Terin kendisinin kokusuz olmasına karşın, cilt üzerinde oluşan bakterilerin terle birleşerek kötü kokuya neden olduğunu, bununla birlikte soğan, sarımsak, pastırma, tuz, kafein, nikotin, soda gibi besin maddelerinin de ter kokusunu artırdığına belirten Helvacıoğlu, bu tür besinler kullanılmadığı ve cilt hijyenine dikkat edildiği halde ter kokusunda artışın ise hastalık habercisi olabileceğine işaret etti.

Reklam
Reklam

Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu besinler kullanılmadığı halde ter kokunuzda değişiklik olduysa bunlar bazı rahatsızlıkların habercisi olabilir. Örneğin karaciğer bozuklukları, böbrek hastalıkları, hatta ve hatta vücutta kalsiyum, çinko, magnezyun eksikliği ya da şeker rahatsızlığı gibi rahatsızlıklar da da ter kokusu olumsuz etkilenebilmektedir. Bu yüzden kişiler, beslenmelerine, hijyene, temizliklerine dikkat ettiği halde ter kokuları değişmişse hekimlerine başvurmalıdırlar."

Muhabir: Fatma Karakış / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz