DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK

Kitap günleri güzel oluyor. Birçok edebiyatçı ile bir arada olmak bana haz veriyor bana.

Kitap günleri güzel oluyor. Birçok edebiyatçı ile bir arada olmak bana haz veriyor bana. Okurlarımızla bir arada oluyoruz bu süre içinde.

En son İstanbul Tüyap Kitap fuarına gittim. 2013 yılının Mart ayında Bursa Kitap fuarı başlıyor. Onun için biraz değişiklik isteyebiliyor insan, bazen sıkılıyorum rutin yaşamaktan.

Ama aslında rutin yaşamak insana güven verir çoğu zaman. Hayatta boşluklarımız olabilir, yeni olan gelir o boşluğu doldurur, o yenidir, yenilik hep istenir.

Benim Kitapları özlediğim gibi. Bazı dostlarımızın yeni yeni kitapları çıkmış.

Reklam
Reklam

Bunlardan biride 2012 yılının son günlerinde çıkan Eylem Karabulut Saçanın şiir kitabı.

Babası için yazmış olduğu Babam ve Milatsın şiirleri çok güzel şiirler.

Bu arada, dostlarımın bana verdiği sonsuz destekle uzun zamandır birkaç internet gazetelerin de yazmaya da başladım. Tüm günüm yazmak ve okumakla geçiyor.

Benim için bu durum, değişime ayak uydurmak gibi bir şey idi.

Kendi haber sitem SakaryaHalkSesi-Gemlik gazetesi- Yeni yayına başlayan Hüseyin ÖZÇELİK, Zafer BÜYÜ’nün Adatavirı, Medyadetay ve son olarak ta Mynetyurthaberlerde Sakarya adına köşe yazıları yazmak bana fazlasıyla haz veriyor.

Ben yazmaya âşık olan biriyimdir.

Düşünce özgürlüğünün, demokrasinin olmazsa olmaz temel ilkesi olduğuna inananlardanım.

Kimsenin müdahalesi olmadan her fert istediğini düşünme hakkına sahiptir.

Bu hakkın korunması gerektiğine, düşünce özgürlüğünün kimseye duyurulmadan sadece beyinde kalan bir soyut işlem değil, açıklama, ifade, tartışma, yayınlama özgürlüğünü de beraberinde getirdiğine dair açık toplumlarda bir temel uzlaşma ilkesi olmuştur.

Reklam
Reklam

Bende buna inanan biri olduğum için.

Başkalarının düşünce özgürlüğe saygı gösteririm. Her yazardan, beni yazdıklarıma saygı göstermesini beklerim. Uymayanlara da üzülürüm.

Şükür yazdığım yerlerde, her yazar bir birine sonsuz saygı gösteriyor.

Uzun süredir değişime ne kadar ayak uydurabildiğimi soruyorum kendime. Aslında ayak uydurduğumu sanıyorum.

Fakat bazı şartlarım var. Olmazsa olmazlarım. Onlar benimle olsun, değişime ayak uydururum ben. Fakat hayat bu ya, hadi diyor, bu olmazsa olmazlarına çok bağımlısın sen bırak onları, sıfırdan başla artık diye de düşünmeden edemiyor bazen.

Zaman zaten bunu söylemiyor mu?

Değişenler, dönüşenler, dirençlerini bırakanlar, direnmeyenler, bırakarak, sadece olanı izleyerek, müdahale etmeden akışa ayak uyduranların süreçleri başlamıyor mu artık?

Ne zor gelir bazen, ne umut verici bir yandan. İçim kalabalık, bir an geliyor bomboş. Gözlerim doluyor, beş dakika sonra coşkuyla dolabiliyorum.

Bu süreçte çok konuşacak sözlerim var. Çok dillenecek, biliyorum. Duygulanacak, zorlanacak, umutlanacak, öğrenecek ve alışacak. Bunların hepsini burada yazmak istiyorum.

Reklam
Reklam

Bilmek için, hatırlamak için, okumak için kendi içimden geçenleri.

Son olarak Radyo Mega’da Eylem Karabulut Saçan’la Sakarya’nın usta yorumcularından Çiğdem Dündar’ın programına misafir olduk. Şiirler okuduk. Eylem gerçekten güzel şiir yazıyor ve okuyor.

Benim ise şiir okuma konusunda yeteneğim yok. Diksiyonum bozuk. Aslında diksiyon dersleri almam lazım ama bu yaştan sonra olur mu bilemiyorum.

Ama kim ne derse desin, güzel ve keyif aldığım bir yayın oldu.

Bunun için öncelikle Radyo Mega çalışanlarına ve Çiğdem Dündar hanıma teşekkür ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz