DEİK Başkanı Yırcalı: Sıkıntılara Rağmen Türkiye Bu Yıl Yüzde 5 Büyüyecek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, her şeye rağmen Türkiye'de ekonominin...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, her şeye rağmen Türkiye'de ekonominin iyiye gittiğini belirterek, 2023 yılı hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi. İşsizliğin yüzde 9'a düştüğünü vurgulayan Yırcalı, "Tüm sıkıntılara rağmen bu sene ülke yüzde 4–5 büyüyecek. İlk çeyrekteki gösterge de buna işaret ediyor." dedi.

Aynı zamanda Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı olan Yırcalı, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin 2011 yılında 148 milyar dolarlık ihracatı olduğunu kaydederek, işsizlik oranında yüzde 0,9 gerileme yaşandığını söyledi. Rona Yırcalı, "Her ne kadar dünya ekonomileri yüzde 2 olarak değerlendirse de ben yüzde 4 veya 5 büyüme bekliyorum. Son 10 yılda ülkeye 120 milyar dolarlık yabancı sermaye geldi. Bu durum siyasi istikrarı ve büyüyen ekonomiye itimadı gösteriyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

DEİK olarak çok önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Yırcalı, devletin ve hükümetin de desteğiyle Türk diasporasını harekete geçirmek istediklerini anlattı: "Türkiye kökenli olup yurtdışında yaşayan birinci, ikinci ve üçüncü nesil insanların biraraya gelmesi lazım, Türkler arasındaki münasebetler iyi geliştirilmeli. Diaspora dışı kalan ülkelerin gelişmesi mümkün değil. Amerika'da o sözde kanunu geçirmeyen, işte bu diasporadır. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde 7 milyon Türk var, bunu değerlendirmeliyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: