Deivid: Türk Milli Takımı'nda oynamak büyük gurur olur

Fenerbahçeli futbolcu Deivid de Souza, Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nda oynamanın kendisine büyük gurur ve mutluluk vereceğini söyledi.

Deivid De Souza ve Gökçek Vederson, Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi'nde sabah antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Deivid, (A) Milli Futbol Takımı için adının geçtiği, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisini takıma alabileceğini söylediği iddialarının bulunduğu yönündeki soruya verdiği yanıtta, "Türk Milli Takımı'nda oynamak benim için çok büyük gurur ve mutluluk olur. Fakat bu elbette sadece benim istememle olmuyor. Bunun için küçük detaylar var. Aynı zamanda teknik direktörün, federasyonun, halkın, içerideki oyuncuların hepsi tarafından kabul görmesi gereken bir durum. Bana büyük bir gurur verir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Deivid, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan sözleşmesi sona ermeden gelebilecek yeni bir teklif için, "Eğerlerle çok fazla yaşayamayız. Elbette ki öyle bir şey olursa, o zaman gelince konuşuruz" diye konuştu.

Kendisinin ilk sezonda eleştirildiği, ancak geçen sezon ortaya koyduğu performansla herkesin saygısını kazandığı ifade edilerek yöneltilen, "Şimdi Güiza'ya da eleştiriler var, bunu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusunu Deivid şöyle yanıtladı:

"Güiza'nın hiçbir şeyi kanıtlamaya ihtiyacı yok. Aldığı başarılarla ne kadar iyi olduğunu kanıtlamış bir futbolcu. Ona sadece şu anda biraz daha sabır göstermemiz gerekiyor. Saha içine baktığınızda sürekli koştuğunu, mücadele ettiğini görürsünüz. Futbolda en iyi savunma ileride başlar. Güiza da bunu en iyi şekilde yapıyor. Şansları buluyor. Biz topla daha fazla oynayan futbolcular olarak Güiza'nın bize çok fazla seçenek sunduğunu görüyoruz saha içinde. Boş alana kaçıyor, fırsatlar yakalıyor. Son toplarda şanssızlığı var. Biraz daha sabırlı olursak, o da herkesin saygısını ve sevgisini kazanacaktır."

Reklam
Reklam

Gökçek Vederson ise, "İkinizin de takım için en önemli eksikler olduğu anlaşıldı, bunu nasıl değerlendirecek?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta, "İki tane çiçek açtı diye bahar gelmez" dedi.