Del Bosque İspanya'ya döndü

İSTANBUL(İHA) - Beşiktaş'ın eski hocası Vicent Del Bosque bugün eşyalarını toplayarak İspanya'ya döndü. Eşiyle Madrid'e giden Del Bosque, havalimanında gazetecilere Türkiye'de geçirdiği günleri değerlendirirken, "Ben burada görevimi yerine getirmeye çalıştım. 8 ay boyunca çok mutluydum. Şu anda üzgün bir şekilde dönüyorum" dedi.

Ligin bitmesine 3.5 ay kaldığını söyleyen Del Bosque, "3.5 ay kalmıştı bu sezonu bitirmemiz için. Ama futbol bu. Futbolun doğasında var bazı şeyler. O yüzden bitiremeden gidiyoruz. En önemlisi bütün oyuncularımızın yüzüne bakabilecek şekilde çıktık. Giderken Beşiktaş'ı, ülkeyi, bu şehri, herkesi kalbimizde taşıyarak gidiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kimseye kızgın olmadığını söyleyen Del Bosque, "Ben başarısız olduğumu düşünerek gitmiyorum. Çok fazla detaya aceleci bir şekilde girmedim. Çok kötü bir başlangıç yaptık ama ondan sonra 9-10 hafta içinde yükselelerek 5. sıraya gelebildik" dedi.

Türk futbolu için olumlu düşünceleri olduğunu söyleyen İspanyol hoca, Trabzon'un yükselişine dikkat etmek gerektiğini belirterek, Fenerbahçe'ye gelen Anelka'ya şans diledi. Anelka'nın çok iyi bir futbolcu olduğunu söyleyen Del Bosque, Anelka'nın psikolojisiyle ilgili eleştireler için ise "Anelka bence hiçbir sorun çıkarmayacaktır" yorumunu yaptı.

Del Bosque, tekrar Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Öncelikle ne zaman geleceğimi bilmiyorum. Futbolda her zaman bir buluşma olacaktır muhakkak. Öncelikle bana yardımcı olan herkese, bütün Beşiktaş camiasına teşekkür etmek istiyorum. Giderken bütün kalbimi burada bırakmış olarak gidiyorum. Gururla gidiyorum"dedi.

Del Bosque, ayrıca İspanya'da basınla yapacağı görüşmelerde de her zaman olumlu görüş aktaracağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam