'Deli deli olma' filminin basın toplantısı

İSTANBUL (İHA) - Başrollerini Tarık Akan ve Şerif Sezer'in paylaşacağı, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun üstlendiği "Deli Deli Olma" filminin basın toplantısı yönetmen ve oyuncuların katılımıyla City's Nişantaşı Citylife Sinemaları'nda yapıldı.

Çekimleri Aralık ayında, Kars'ta dört haftalık sürede gerçekleştirilecek olan filmin 2009 ilkbaharında vizyona girmesi hedefleniyor. Basın toplantısına film ekibinden Murat Saraçoğlu, Tarık Akan, Şerif Sezer, Levent Tülek, Zuhal Topal, Halil Kumova, Yeşim Ceren Bozoğlu, Barış Üregül, Deniz Arna ve Cemile Nihan Turhan katıldı. Oyuncular filme katılmalarında en büyük etkenin senaryonun etkileyiciliği olduğunu söylediler.

Reklam
Reklam

"Uzunca bir aradan sonra böylesine etkileyici bir senaryoyu geri çeviremezdim" diyen Tarık Akan, 'Yol' filminden seneler sonra Şerif Sezer'le birlikte kamera karşısına geçmekten oldukça memnun olduğunu belirtti. Oğlu Barış Üregül'ün meslek olarak sinemayı seçmemesine rağmen ilk kez bir filmde rol almasından ve ilk rolünü de kendisiyle paylaşmasından ötürü heyecanlandığını söyledi. "Köklerimizi canlandıracak olan insanların bizim kendi köklerimiz olması beklediğimiz bir şey değildi, ama iyi ki de böyle oldu." diyen usta oyuncu kadar yakışıklılıkta kendisini aratmayan oğlu Barış Üregül de böyle bir birlikteliğin sadece "Deli Deli Olma" filmi için geçerli olacağını belirtti.

Senaryoyu oldukça kısa bir zamanda okuduğunu söyleyen Şerif Sezer, çok etkilendiğini ve hemen rolü kabul ettiğini belirterek bir sinema filmi için bu yıl ikinci kez Kars'ta bulunmaktan keyif alacağını, Tarık Akan ve kendisinin kar ve zor şartlara alışık olduğunu söyledi. Şerif Sezer da Tarık Akan gibi kendi kızıyla kamera karşısına geçecek olmanın apayrı bir mutluluk ve heyecan yarattığını dile getirdi. Canlandırdığı onlarca unutulmaz karakterle hafızalara kazınan Tarık Akan, birkaç yıllık aradan sonra sinemaseverlerle "Deli Deli Olma" filmiyle buluşuyor. Son yıllarda canlandırdığı başarılı karakterlerle adından sıkça söz ettiren değerli oyuncu Şerif Sezer, bir kez daha Tarık Akan'la aynı filmde rol alıyor. Filmin sinemaseverlere bir de sürprizi var. "Yol" filminden seneler sonra tekrar birlikte kamera karşısına geçecek olan Tarık Akan ve Şerif Sezer'in filmdeki gençlik sahnelerini kendi çocukları Barış Üregül ve Deniz Arna canlandıracak.

Reklam
Reklam

"Deli Deli Olma", son dönemin ses getiren yapımları arasında yer alan "120" ve "O* Çocukları" filmlerini yöneten Murat Saraçoğlu'nun üçüncü uzun metrajlı filmi olacak. Yapımını Aydın Film'in üstlendiği filmin, çarpıcı senaryosu ve oyuncu kadrosu ile gelecek senenin ses getirecek filmlerinden birisi olması bekleniyor.