Deli Karı'nın mezarı

Kağızman’ın Narinkale Caddesi’nden Köprübaşı Mevkii’ne uzanan yolda bulunan Deli Karı’nın mezarı anılarda yaşatılıyor.

Kağızman’ın Narinkale Caddesi’nden Köprübaşı Mevkii’ne uzanan yolda bulunan Deli Karı’nın mezarı yıllar önce yol geçtiğinden dolayı kayıp olmuş, fakat ismi ilçe halkı tarafından yaşatılmaktadır.

Deli Karı’nın mezarı bir zamanlar ilçe halkının ziyaret ettiği bir mezardı. Tıpkı ziyaret olarak benimsenen Yel Ziyareti, Hasan’ın Ziyareti gibi.

Deli Karı’nın kim olduğu, ne zaman öldüğü bilinmemektedir. Ancak ilçenin yaşlıları tarafından Deli Karı’nın Virajı denilen yerde bir mezar olduğu, Deli Karı’nın Mezarı olarak anıldığı söylenmektedir.

Reklam
Reklam

1929 doğumlu olan Şadiye Hanım’ın verdiği bilgi şöyle: Biz çocuk idik. On iki on üç yaşlarındaydık. Anamız bizi Deli Karı’nın mezarına getirirdi. Bu mezara ziyaret denirdi. Bu mezarın yanına varır dualar okurduk. Yaz olsun kış olsun Kağızman halkı zaman zaman bu mezarı ziyaret ederdi. Ben evlenene kadar bu mezar ziyaret edilirdi. Evlendikten sonra yani 1950 senelerine kadar bu mezar ziyaret idi. Sonra yol genişletildi. Mezarın yeri yola dahil edildi. Bir Deli Karı’ya aitmiş bu mezar. Kerameti olduğunu, ısıtma hastalığına yakalananların buraya gelip ziyaret ettiğinde hastalıktan kurtulduğunu söylüyorlardı. Biz de gelip ziyaret ediyorduk, dedi.

Deli Karı’nın mezarı her ne kadar kaybolmuş ise de ismi Deli Karı olarak söylenen adı meçhul bu şahsın sanı şimdilerde Deli Karı’nın Virajı denilen yerde yaşatılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz