Delil Karartmada 'temizlik' Taktiği

Birçok olayda parmak izinden deşifre edilen hırsızlar, soygunda kullandıkları ve sahte kimlikle kiraladıkları otomobile, oto...

Birçok olayda parmak izinden deşifre edilen hırsızlar, soygunda kullandıkları ve sahte kimlikle kiraladıkları otomobile, oto yıkamacıda 15 liraya iç dış temizlik yaptırıyor. Polis, suçlular arasında hızla yayılan bu yöntemin, parmak izi kaydı olan sabıkalılar tarafından özellikle tercih edildiğini söylüyor.

Vatandaşları her fırsatta mağdur eden hırsızlar, alışılmamış ama basit yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Bir dönem çok sayıda olayın aydınlatılmasını sağlayan parmak izi, hırsızlık zanlılarının oto yıkamacı taktiğiyle zorlaştı. Dedektiflere göre, son dönemde özellikle kiralık otomobillerle hırsızlık olayına karışanlar, otomobilde bıraktıkları parmak izini yok etmek için hemen en yakın yıkamacıya gidiyor. Otomobilin iç dış yıkanmasını isteyen hırsızlar, anahtarı bırakıp ücreti peşin ödeyerek ortadan kayboluyor. Oto yıkama sahibi, otomobil sahiplerine ulaşamayınca polise bildiriyor. Otomobili inceleyen polis, ruhsattan başka hiçbir delil bulamıyor.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE GENELİNDE YAYILIYOR

Suçluların yakın zamana kadar hiç kullanmadığı yöntemin, Türkiye genelinde hızla yayıldığını vurgulayan polis yetkilileri, "Hırsızlar birbirleriyle sürekli irtibat halinde olduğu için geliştirdikleri her yöntem aralarında hızla yayılıyor. Bu yöntem de diğerleri gibi sık kullanılmaya başladı. Son dönemde hırsızların, vurguna kiralık otomobillerle gittiği düşünüldüğünde yıkatma taktiği, özellikle poliste parmak izi olan sabıkalı hırsızların izini kaybettirmesi açısından büyük avantaj sağlıyor." diye konuştu.

PARMAK İZSİZ 280 BİN LİRALIK VURGUN

Yönteme en büyük örnek, geçen ay İzmir'de yaşandı. Elebaşı 80 yaşında bir Kolombiyalı olan dört kişilik ithal altın çetesini çökerten polis, film senaryolarını aratmayacak vurgun yöntemini ortaya çıkardı. Ayrı tarihlerde sahte pasaportla Kolombiya'dan İstanbul'a gelen çete üyeleri, kiraladıkları otomobille günler süren takip sonucu hazırladıkları planla kuyumcu kuryelerini soydu. 280 bin liralık altın çalan Guatemala ve Kolombiya uyruklu dört zanlının kusursuz planını, güvenlik kamerası görüntüleri bozdu. Vurgundan sonra otomobillerini, delillerin yok edilmesi için oto yıkamacıya bıraktığı anlaşılan dört zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: