Delil, 'kazaktaki delik'

Hakkari Dağlıca'daki baskında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerin yargılandığı davada gizlilik kararı kaldırıldı.

Van Askeri Mahkemesinde saat 10.00'da başlayan duruşmada, Dağlıca'daki baskında kaçırılan sanıklardan uzman çavuş Halis Çağan, er Ramazan Yüce ile 5 sanık avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti duruşmadaki gizlilik kararını kaldırarak, duruşmanın açık yapılmasını kararlaştırdı. Karar üzerine er İlhami Demir'in babası Rabiğ Demir duruşma salonuna alındı.

Duruşmada, aralarında Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in de bulunduğu 11 tanığın beyanı okundu.

Reklam
Reklam

DELİNEN KAZAĞINI MAHKEMEYE SUNDU
Beyanların okunmasının ardından sanık er Ramazan Yüce, teröristlerin baskını sırasında üzerinde bulunan ve şarapnel parçalarıyla delinen kazağını, mahkeme heyetine delil olarak sundu.
Er Ramazan Yüce, baskında şarapnel parçalarıyla delinen kazağını mahkemeye delil olarak sundu.

Sanık avukatları, yargılama ile ilgili önceki celsede alınan yayın yasağı kararının, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından kaldırılmasını talep ettiler.

Askeri Savcı da 13 Nisan 2008'de Silopi Verimli Jandarma Karakol Komutanlığına teslim olan ve şu an cezaevinde bulunan terör örgütü PKK üyesi bir kişinin, Jandarma Karakol Komutanlığında yapılan mülakatta, Dağlıca saldırısını gerçekleştiren teröristlerden biriyle görüştüğünü ve olaya ilişkin bazı bilgiler verdiğini belirterek, 21 sayfadan oluşan mülakat tutanağını mahkeme heyetini sundu.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, er Ramazan Yüce ile uzman çavuş Halis Çağan'ın da duruşmadan bağışık tutulmasına, yayın yasağının devamına, bazı tanıkların dinlenmesine ve Silopi'de teslim olan terör örgütü üyesi Cihat Batur'un ifadesinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

DURUŞMA, 15 AĞUSTOS TARİHİNE ERTELENDİ

Hakkari Dağlıca'daki tabur komutanlığına, terör örgütü PKK'nın 21 Ekim 2007 tarihinde yaptığı baskında kaçırılan uzman çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Mehmet Şenkul, DTP'lilerin Kuzey Irak'a gidip ‘teslim alması' sonucu Türkiye'ye dönmüş ve 10 Kasım'da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmışlardı. Van Askeri Mahkemesi, 2 Şubat tarihli duruşmada, 8 askeri tahliye etmişti.