Delta Havayolları: Elektrik kesintisi sistemlerimizi çökertti

ABD'nin havayolu devi, elektrik kesintisinin yol açtığını açıkladığı bilgisayar sistemlerindeki büyük çaplı sorun nedeniyle dünya çapında uçuşlarını bir süre askıya aldı. Uçuşlara sınırlı olarak yeniden başlandı.

Delta Havayolu yolcuları sosyal medyada, uzun kuyrukların fotoğraflarını paylaşıyor

ABD'nin havayolu devi Delta, bilgisayar sistemlerindeki büyük çaplı soruna Atlanta kentindeki elektrik kesintisinin neden olduğunu açıkladı.

Sistem arızası nedeniyle dünya çapındaki bir süre askıya alınan uçuşlara ise sorunun kısmen giderilmesinin ardından yeniden başlandı.

Ancak Delta yetkilileri, müşterilerini, birçok seferin gecikmeli yapılacağı ya da birçok uçuşun iptal edileceği yolunda uyardı.

Şirket, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Müşteriler, havaalanına gitmeden önce uçuşlarının durumunu kontrol etmeliler." dedi.

Reklam
Reklam

Delta yetkilileri, sorunu bir an önce çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

BBC'ye bilgi veren bir yolcu ise San Francisco Havaalanı'nda yüzlerce başka yolcuyla birlikte sorunun halledilmesini beklediklerini söyledi.

Yolcular, Delta'nın birçok yolcuyu başka havayollarına nakledemediklerini belirtti.

Dünyada üçüncü sıradaDelta Havayolları, dünyada yılda en fazla yolcu taşıyan üçüncü şirket.

Havayolu şirketinin internet sitesindeki verilere göre, 80 binden fazla olan çalışanı ola Delta yılda yaklaşık 180 milyon kişiye hizmet veriyor.

Delta, son dönemlerde sorun yaşayan havayolu şirketlerinin sonuncusu.

Daha önce de Southwest Havayolları adlı şirket geçen ay bilgisayar sistemlerindeki hata yüzünden 2 binden fazla uçuşu iptal etmek zorunda kalmıştı.

Zira yolcular check-in yapamamışlardı.